26 / 04 / 2024

Diyarbakır  silvan bina inşaatı

Diyarbakır  silvan bina inşaatı

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da yıkılan 3 bina için 'kolonları kesildi' iddiası! Projeler bir bir incelenecek!

Diyarbakır'da yerle bir olan Diyar Galeria sitesinin altındaki marketin kolonlarının kesildiği ileri sürüldü. Kentte incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı gören vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Diyarbakır Silvan Barajı'nın gövde dolgusu yarın tamamlanacak!

Diyarbakır'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında hayata geçirilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tamamlanacak...

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina yıkıldı!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından 20 yıldır metruk halde bulunan binanın yıkım çalışmalarına başlandı...

Diyarbakır Fuat Sezgin İl Halk Kütüphanesi açıldı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan 42 yıllık binanın yetersiz olması nedeniyle İl Halk Kütüphanesi için 10 bin metrekarelik alanda yeni bina inşa edildi.

Diyarbakır Silvan için acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır ili Silvan ilçesi sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da 30 binada hasar tespit edildi, 2 katlı bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde belediye ekiplerince yapılan incelemede 30 binada hasar tespit edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan 2 katlı bir bina tahliye edildi.

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'da yıkım kararı verilen bina boşaltıldı!

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde duvarlarında hasar meydana gelen 6 katlı binanın yıkılmasına karar verildi. Karar sonrası boşaltılan binada oturanlar otele yerleştirildi.

Diyarbakır  silvan bina inşaatı Haberi

Diyarbakır  silvan bina inşaatı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 2012 yılında yapılan inşaat temel kazma çalışmaları sırasında Eyyûbîler dönemine (1171-1250) ait tarihi bir hamamın kalıntıları ortaya çıktı.

BirGün'de yer alan habere göre; Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, kalıntıların yer aldığı dönem bir yurttaşın ihbarı üzerine Diyarbakır Müze Müdürlüğü ve belediye ekipleri tarafından inşaat kazısı durduruldu. 

ALANDA İNŞAAT YAPILMAMASI YÖNÜNDE KARAR ALINMIŞTI 

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu alanda bulunan kalıntılar, birinci dereceden anıtsal yapı olarak tescillemişti. Kalıntıların olduğu alanda inşaat yapılmaması yönünde karar alınmasına rağmen, özel bir şahsa ait bir bina inşa edildi. 

Diyarbakır Bağlar'daki 20 yıllık metruk bina...