28 / 03 / 2024

diyarbakır termal tatil köyü projesi

diyarbakır termal tatil köyü projesi

Dünya Gazetesi Diyarbakır Bölge Temsilcisi Mahir Solmaz bugünkü köşe yazısında Diyarbakır'da başlayan kentin değişimi ve gelişimi için yapılmakta olan ve yapılacak olan yeni yatırımlardan bahsediyor..

Diyarbakır'da 5 yıldızlı termal tatil köyü yapılacak!

Diyarbakır'da 300 bin metrekare alan üzerinde 5 yıldız termal tatil köyü yapılacak...

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı!

Kütahya'nın en büyük yatırımı arasında gösterilen Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı.

Diyarbakır termal otel inşaatında sona gelindi!

Çermikli işadamları Yunus Yıldız ile Ömer Özkan’ın memleketlerine yaptığı 20 milyon TL’lik dev termal otel yatırımında sona gelindi. Özkan, Çermikli işadamlarına memleketlerine yatırım yapma çağrısında da bulundu.

Balıkesir Yaşam Termal Tatil Köyü'nde 13 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir'in Gömeç ilçesi Karaağaç mevkiinde hayata geçirilen Yaşam Termal Tatil Köyü'nde yıllık 15 günlük tatil imkanı sağlanıyor. Ömür boyu tapulu devremülk dairelerin yer aldığı tesiste devremülk fiyatları 13 bin TL'den başlangıç gösteriyor.

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

300 dönüm arsa üzerinde inşa edilen Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi Diyarbakır Çermik'te konumlandırılıyor. Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

Diyarbakır Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü'nde 9 bin TL'ye devremülk!

Helinamin Çermik Termal Tatil Köyü projesi, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, 300 dönüm arsa üzerinde inşa ediliyor. Helinamin Çermik Termal'de satılık devremülk fiyatları 9 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Altınoluk Heramis Termal Tatil Köyü'nde 20 bin TL'ye devremülk!

Balıkesir Altınoluk'ta hayata geçen Heramis Termal Tatil Köyü denize sıfır konumda inşa ediliyor. 260 dairede yaşamın başladığı Heramis Termal Altınoluk'ta toplam 564 daire olması planlanıyor.

My Yıldız, Diyarbakır Çermik'teki otelini Kasım'da açacak!

Diyarbakır OSB'de 3 bin metrekaresi kapalı, 10 bin metrekare alanda un üretimi yapan My Yıldız Gıda, kaplıcaları ile bilinen Çermik'te 5 yıldızlı termal otelini kasımda açacak.

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Havalimanı termal binasını inceledi!

Kalkınma Balanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da yapımı devam eden havalimanı terminal binasında incelemelerde bulundu. Güneydoğu'da ilk kez körüklü bir terminal binasının Diyarbakır'da kurulduğunu söyledi.

Sel Yapı Grup'tan Kozaklı'ya termal tatil kompleksi!

Nevşehir'in kaplıcaları ile ünlü ilçesi Kozaklı'da yapımına başlanan termal tatil kompleksi temmuzda açılacak. Proje Sel Yapı Grup tarafından 80 milyon liralık yatırım ile hayata geçiriliyor.

Diyarbakır'da olaylar nedeniyle okullar tatil edildi!

IŞİD karşıtı gösteriler nedeniyle Diyarbakır merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir,Bismil, Silvan ve Lice'de sokağa çıkma yasağı getirildi. Okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

Hamzalar, Diyarbakır’a termal tatil köyü kuruyor!

Hamzalar Tekstil, Diyarbakır'ın kaplıcaları ile ünlü Çermik ilçesine 5 yıldızlı termal tatil köyü kuruyor. 10 etapta tamamlanması planlanan proje, toplam 200 milyon dolara mal olacak...

diyarbakır termal tatil köyü projesi Haberi

diyarbakır termal tatil köyü projesi

Göründüğü kadarı ile Diyarbakır'da bir şeyler değişecek ve gelişecek gibi. Tabii bunun için kentin bütün dinamikleri ile çok daha fazla çalışması gerekiyor. 


Ayrıca her alanda koltuk sevdalıları yerine hizmet sevdalılarının kent yönetiminde söz sahibi olması şart. Elbette sorunlar çok fazla. Öncelikli olarak Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) sorunlarına değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü ciddi anlamda OSB yatınmcısı birçok dezavantajına rağmen rekabet edip, ayakta durmaya çalışıyor. OSB'nin öncelikli problemi ve en acil olan sorunu ise doğalgaz. Bu sorunun uzamasındaki sır perdesi henüz çözülmüş değil. İkinci öncelik sırası ise demiryolu. Limanlara ulaşımda demiryolu şart. Sadece doğalgaz ve demiryolu ile artan maliyeti hepimiz az çok tahmin ediyoruz. 


Umut veren yatırımlar 


Sözünü ettiğim sorunlara rağmen OSB'de arsa tahsisi yapılan başvuru sayısı 200'ü buldu. Verilen yatırım teşvik belgesi sayısı...