26 / 04 / 2024

dizel

dizel

Dizel otomobilleri bekleyen büyük tehlike! Yakın zamanda fiyatları yarı yarıya düşecek. İşte uzmanlardan önemli uyarılar...

Benzin ve dizel zamanı geçti! Volvo yeni elektrikli aracı ile şov yaptı!

Benzin fiyatlarında yaşanan artış, pek çok kişiyi elektrikli araçlara yöneltti. Volvo da yeni elektrikli aracını piyasaya sürmek için sabırsızlanıyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum ne? İşte 13 Eylül Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum araştırılıyor. İşte 13 Eylül Salı güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Dikkat! İndirim geliyor! Motorin, benzin, LPG... 

Petrol piyasası son iki senenin en uzun düşüşünü gördü. Brent petrol 93 doların altına indi ve akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisi oluştu.

Son Dakika! Akaryakıt'a indirim mi geliyor? İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe gelen zam haberlerinin ardından bu kez güzel bir gelişme yaşandı. Brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken, akaryakıt fiyatlarında da piyasalarda indirim beklentisi oluştu.

Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil! Artık farklı bir çağ geliyor! İşte detaylar!

Artık Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil. Dizel araçlara dair bildiklerinizi unutun. İşte detaylar!

Dizel otomobillerde fiyatlar yüzde 30 düşüyor! İşte o tarih...

Otomobil sektöründe özellikle elektrikli araçların çoğalmasıyla birlikte büyük değişim yaşanmak üzere. İşte detaylar...

Motorinde büyük kriz kapıda! Stok yapmaya başladılar, vanalar kısılırsa olacaklar korkunç

Türkiye'nin motorin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşıladığı Rusya, yaptırımlar nedeniyle zorda. OilX Kıdemli Analisti Neil Crosby, Rusya'nın ilerleyen aylarda üretiminin daha da düşeceğini söylüyor.

Citroen Berlingo yenilendi! İşte yeni Berlingo...

Citroen, hafif ticari araç modeli Berlingo’yu en güncel teknoloji ile yenilendiği açıklandı. Koltuk, eğlence sistemi, ön cephe tasarımı ve bagaj hacmindeki yenilikler, 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites seçeneği ile sunulan Berlingo, 4 silindir 130 HP dizel motor özelliği mevcut.

Yeni BMW 520d Türkiye yollarında! İşte dudak uçuklatan fiyatı

8. nesil yeni BMW 5 Serisi görücüye çıktı. Yeni 5 Serisi’nin 2.0 litre dizel motorlu ve tamamen elektrikli versiyonu Türkiye’ye giriş yaptı. Yeni BMW 520d xDrive Sedan motor seçenekleri arasına mild hibriti de (hafif hibrit) dahil etti.

Artık bitti! Volvo'da bir devrin sonu! Tarih vererek açıkladılar

Çoğunluğu Çinli şirket Geely'e ait olan otomobil devi Volvo, 2024 yılı itibarıyla dizel motorlu araç üretimini sonlandıracağını açıkladı.

Toyota Yaris Haziran fiyatları ile herkesi şaşırttı

Benzinli, dizel veya hibrit motor seçenekleri ile Toyota Yaris 2023'e özel servis kampanyasını mutlaka değerlendirin. Yüksek kaliteli malzemeler, ergonomik kontroller ve kullanıcı dostu Toyota Yaris 21 Haziran 2023 fiyat listesi

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde 

Elektrik enerjisi, benzin ve dizel yakıtlara kıyasla genellikle daha ucuzdur. Renault Zoe'nin daha düşük enerji tüketimi, işletme maliyetlerini azaltır. Ayrıca, elektrikli araçların bakım maliyetleri genellikle daha düşüktür çünkü daha az hareketli parçaya sahiptirler.

Peugeot SUV dizel 5008 fiyatı ne kadar? Peugeot 5008 kaç TL? 14 Haziran 2023 fiyat listesi

Peugeot SUV 5008'in haziran ayı fiyatları belli oldu. Peki, Peugeot SUV dizel 5008 fiyatı ne kadar? Peugeot 5008 özellikleri neler? İşte detaylar... 

Şarj beklemeye son! BMW İ4 hayallerinizi gerçekleştiriyor 

BMW i4, benzin veya dizel yakıt kullanmadan sıfır emisyonlu bir şekilde çalışıyor. Elektrikli motor ve büyük bir batarya paketi ile donatılmış olan i4, geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara göre daha çevre dostu bir seçenektir. Peki 22 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

SsangYong Musso Grand'ın özellikler ve fiyatları şok etkisi yarattı! Son fiyatlara hemen göz atın!

Musso Grand, güçlü ve verimli motor seçenekleri sunar. Genellikle 2.2 litrelik dizel motor kullanılır. Musso Grand, güvenli bir sürüş deneyimi sağlamak için çeşitli güvenlik donanımlarına sahiptir. İşte Musso Grand'in özellikleri ve fiyatları...

Peugeot Boxerlar Mayıs'ta %0,99 faiz fırsatıyla satışta! Araba alacaklar dikkat!

Peugeot Boxer, güçlü ve verimli motor seçenekleriyle gelir. Motor seçenekleri genellikle dizel motorlardır ve farklı güç çıkışlarına sahip olabilir. Yakıt ekonomisi ve taşıma kapasitesi, ticari kullanıma uygunluğunu artıran önemli faktörlerdir. 14 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Güvenlik donanımları ve çarpışma önleme asistanı ile Skoda Yeni Kodiaq bayilerde!

Yeni Kodiaq, güçlü ve verimli motor seçenekleri sunarak, sürüş keyfi de sunar. Hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri bulunur ve her iki seçenek de performans açısından oldukça iyidir. Peki Skoda Kaiaq 10 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Skoda Yeni Karoq için %1,99’a varan kredi imkanını kaçırmayın

Yeni Karoq, 1.0 litre veya 1.5 litre benzinli motor seçenekleri ve 1.6 litre veya 2.0 litre dizel motor seçenekleri sunar. Bu motorlar, güçlü performans ve düşük yakıt tüketimi sağlar. Peki 09 mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Fosil yakıtların gündemden düşmesi, 2035 sonrasında AB ülkelerinde dizel ve benzinli araçların artık satılmama kararı sonrasında gözler elektrikli otomobil pazarına ve yakıt kaynağı olan şarj istasyonlarına çevrildi

Performansı ile ünlenmiş Seat Leon'a Nisan ayında 25.000 TL zam geldi! İşte yeni fiyatı

Seat markası Leon modelinde 2023'a dair bir çok teknolojik yenilikler sunuyor. Performanslı benzinli ve dizel motorlar, hibrit ve tam elektrikli motorlar bu yenilikler arasında. Peki Seat Leon Nisan 2023 fiyatları nedir? 

dizel Haberi

dizel

Motor seçeneklerine göre otomobil türleri Dizel, benzinli, hibrit ve elektrikli olarak dörde ayrılıyor. Bilindiği gibi  bazı otomobiller fabrika çıkılında LPG’li olarak üretiliyor. Fakat bu araçlar da aslında  benzinli motora sahip otomobiller kategorisine giriyor.

Türkiye'de yakın geçmişte dizel araçlar oldukça popülerdi. Az yakmasından kaynaklı kullanıcılar satın alırken genelde dizel motora sahip olan araçlar tercih ediyordu. Fakat günümüzde artan fiyatların ardından dizel otomobiller ile benzinli motorlar arasında pek bir fark kalmadı. Ayrıca trafikteki elektrikli araçların sayısı da günden güne artmaya devam ediyor.

Çevreyi korumak adına başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere tüm dünyada elektrikli otomobillerin yaygınlaşması için çalışmalar yapılıyor. Çevreye en çok zarar veren otomobillerin dizel araçlar olmasından kaynaklı da bu araçların piyasadan yavaş yavaş kaldırılması yönünde uyarılıyor yapılıyor. Hatta bazı ülkeler dizel...