28 / 03 / 2024

doğu tOKİ konutları

doğu tOKİ konutları

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, 10 yıl önce yapılan ve 9 bin kişinin yaşadığı Kuyubaşı TOKİ konutlarının altyapı sorununu çözmek için çalışma başlatıldı.

İsrail, Doğu Kudüs'e on binlerce yeni konut ekliyor!

Doğu Kudüs'teki nüfus yapısını Yahudiler lehine değiştirmeye çalışan İsrail, bu yerleşim birimlerine sürekli ek konutlar ekleyerek şehirdeki Yahudi nüfusunu arttırmayı hedefliyor.

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 176 bin 329 konut!

Toplu Konut İdaresi'nin büyük üretim alanları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri de yer alıyor. TOKİ tarafından inşa edilmesi planlanan 176 bin 329 konutun 134 bin 94'ü tamamlandı...

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu'da 137 bin konutu tamamladı!

Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inşasına başlanan 176 bin 329 konutun 137 bin 94'ünü tamamladı. 

Doğu Karadeniz'de Nisan ayında 2 bin 675 konut satıldı!

TÜİK'in bugün açıkladığı bilgilere göre Türkiye genelinde Nisan ayında 114 bşn 446 konut satılırken bu konutları 2 bin 675 tanesi Doğu Karadeniz bölgesinde satıldı.

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Doğu illerinde konut ihalesi KİK kapsamından çıkıyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden etkilenen bölgelerin yeniden inşasına yönelik çalışmalara ihale ayarı yapıldı. Bölgede terörden etkilenen vatandaşlar için yeni inşa edilecek konutların ihaleleri, Kamu ihale Kanunu kapsamından çıkarıldı.

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 5.3 milyar liralık yatırım!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik Cazibe Merkezleri Programı çerçevesinde 2016 - 2020 yılları arasında bölgeye 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasının hedeflendiği ifade etti.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 15 milyar TL yatırım!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeniden imar ve restorasyonu kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ 15 milyar TL yatırım yapacak. Diyarbakır başta olmak üzere bölgede 67 bine yakın konut inşa edilecek

Doğu ve Güneydoğu'da hasarlı konutlar 1 yıl içinde yenilecek!

Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’da terörü ortadan kaldırarak, bölgeleri cazibe merkezine dönüştürecek seferberlik için düğmeye bastı.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

doğu tOKİ konutları Haberi

doğu tOKİ konutları

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, 10 yıl önce yapılan ve 9 bin kişinin yaşadığı Kuyubaşı TOKİ konutlarının altyapı sorununu çözmek için çalışma başlatıldı.


Yenişehir Mahallesi'ndeki konutların altyapı problemi, 5 kilometrelik kanalizasyon hattının döşenmesiyle giderilecek.


Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, sorunsuz kent, temiz kent sloganıyla şehrin dört bir tarafında başlattıkları çalışmaların kesintisiz sürdüğünü söyledi.


Kent genelindeki çalışmalarla Batman'ın adeta şantiyeye döndüğüne dikkati çeken Aksoy, "Kenti alt yapısıyla, üst yapısıyla, yollarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, park ve bahçeleriyle, yeşil alanlarıyla sorunsuz ve tertemiz bir kent yapacağız." diye konuştu.


İnsan odaklı hizmet verdiklerini belirten Aksoy, kentte yıllardır yapılmayan hizmetleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.


Aksoy, "Yaptığımız çalışmalarla yenilenen yollarda çukur bulamayan insanlarımızın bize ettiği dua yeter. Bu şehri birlikte...