23 / 04 / 2024

dolar faizleri artır mı

dolar faizleri artır mı

Dolar kuru son haftada artışa geçerek 6 TL'nin üzerine çıktı. Peki dolardaki artış konut kredisi faiz oranlarını etkiler mi?

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 549 milyon dolarlık kaynak! Yenilenebilir enerji kullanımı artırılacak!

Dünya Bankası, kamu kesiminde yenilenebilir enerji kullanımının artırılması amacıyla Türkiye'ye 549 milyon dolar tutarında kaynak ayırdı. İşte ayrıntılar...

Dolar alım satımında kimlik sorma limiti artırıldı! İşte yeni tutar

Döviz bürolarında dolar alım satımlarında vergi kimlik numarası sormayı gerektiren üst limit artırıldı. Yeni tutara ilişkin alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

FED'den faiz artırım sinyali!

ABD merkez Bankası FED, uzun zamandır sabit tutulan faiz oranlarının Aralık ayı içinde artırılabileceğini açıkladı. FED'in faiz artırımı doların güçlenmesi anlamına geliyor. İşte yapılan açıklamalar...

Fed faiz artırımını erteleyebilir!

Fed'in para politikasına yönelik soru işaretleri devam ediyor. Ekonomistler, Fed'in faiz artırımını zayıflayan küresel ekonomi, düşen petrol fiyatları ve güçlenen dolar nedeniyle yılın ikinci yarısına erteleyebileceğini öngörüyor.

Manavgat Arıtma Tesisi kapasite artırımı ihalesi gerçekleşti!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'ta yapacağı ilk yatırımı açıklandı. Manavgat Arıtma'nın kapasite artırımı konusunda gerçekleşen ihaleyi 32 milyon 850 bin TL bedelle Lidya Yapı kazandı..

Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek tutarı yayınladı!

Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarfaından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Burçelik Vana sermaye artırımından elde edilecek tutarı yayınladı.

Fed'in faiz artırımı sınırlı yansıyacak!

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “ABD politika faizinde 2015 yılında sınırlı bir artırım bekleniyor. Bunun da kısa vadeli faizlere yılın ikinci yarısında çok sınırlı yansıması görülebilir” diyor

dolar faizleri artır mı Haberi

dolar faizleri artır mı

Çin’de ortaya çıkan coronavirus önce asya piyasalarını olumsuz etkiledikten sonra risk iştahını azaltması ile gelişmekte olan ülke ekonomilerini de olumsuz etkiledi. Türk Lirası’nın da azalan risk iştahı ile olumsuz etkilenmesinin yanında İdlib’de yaşanan gerginlik jeopolitik baskılar nedeniyle de ekonomiyi negatif etkiliyor. 

Kur geçtiğimiz hafta kapanışı itibariyle 6 TL’nin üzerine çıktı. Dün gün içinde 6.06’ya ulaşan kur piyasa kapanışın 6 TL’nin üstünde satıldı. Aynı saatlerde BİST 100 endeksi ise 120.00 puanın altında kapandı. 

2018 yılında dolar kurunun ani yükselişi sonrasına hızla artan kredi faiz oranları kurda yaşanan hareketlilik sonrasında tedirginlik yarattı. Kurda yaşanan hareketlilik konut kredisi faiz oranlarını %3’lü seviyelere kadar yükseltmiş ve faiz oranları bir seneye kadar yüzde 2’nin üzerinde kalmıştı.

TL karşısında dolar kurunun yükselmesine ilişkin rapor yayınlayan Capital Economics’in Kıdemli...