19 / 04 / 2024

dolar tüsiad

dolar tüsiad

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun geçtiğimiz Cuma günü 'finansal piyasayaları destekleyici' diyerek aldığı kararlar sonrası doların seyri ve bundan sonra varacağı yer hakkında TÜSİAD'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesinde! 31,38 TL'ye yükseldi! 

Dolar/TL kuru bu sabah tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Güne yükselişle başlayan dolar/TL kuru 31,38 TL'den işlem gördü. Dolarda son dakika gelişmesi...

Selçuk Geçer: 'Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak' dedi geleceği net seviyeyi verdi!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların yükselmeye devam edeceğini söyledi. Geçer ''Dolar tüm zamanların rekorunu kıracak'' dedi.

Dolar 31 TL'ye merdiven dayadı! Euro rekor kırdı! Döviz yatırımcısı müjde! 8 Şubat 2024 döviz kurları

Haftanın dördüncü işlem gününde dolar, Türk Lirası karşısında sınırlı yükselişine devam ederken euro TL rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira oldu? 8 Şubat 2024 döviz kurları...

Dolar 30,14 seviyesinden işlem görüyor

Dolar/Türk Lirası, güne yatay seyir ile  başlamasının ardından da 30,1430 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar, dün artış eğiliminde hareket ederken dolar/TL bazında günü yüzde 0,1 yükselişle 30,1316'dan tamamlandığı kaydedildi. 

Ne konut ne dolar! Türkler 2023'te en çok bunları aldı!

Türkiye genelinde 2023'te döviz ve konut alımı gerilerken altın ve otomobilde tüm zamanların da zirveleri görüldü. Altın ve otomotiv ithalatına ödenen para toplamda 66 milyar doları geçti...

Bu yıl rekor beklenen ihracatta hedef ilk 10 ülke arasına girmek!

Türkiye'nin 1923'te 50,8 milyon dolarla başlayan ihracat yolculuğunda bu yıl hedefi 255 milyar dolar. TİM’e göre 2026'da 302 milyar dolarlık ihracata ulaşılarak, gelecek yıllarda ilk 10 ülke arasına girilecek.

Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar işlem gördü? ne kadar kazandırdı?

Borsa İstanbul'da işlem yapan hisse senetleri haftalık oranda ortalama yüzde 2,61, dolar/Türk Lirası yüzde 0,65, avro/Türk Lirası yüzde 0,73 ve altının gram satış fiyatı yüzde 0,34 değer kazanarak yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı!

Türkiye ekonomisine yönelik belirsizlikler artmaya devam ederken dolar/TL yukarı bugün yönlü hareketini hızlandırarak tüm zamanların rekorunu kırdı! Elinde 1 doları bile olanlar yaşadı! Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kuru kaç lira?

Dolar volkan gibi patladı, rekor üstüne rekor kırdı! Dolar kaç TL? Euro ve sterlinde son durum ne? 26 Haziran 2023!

26 Haziran 2023 Pazartesi günü dolar, Türk lirası karşısında 25.67 TL seviyesinden işlem görmekteydi. Hafta boyunca, 23.40-26.12 TL aralığında dalgalanmalar yaşandı. Dolar kurunda tarihi bir rekor olarak 25.74 seviyesi görüldü. 

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak.

1 dolar kaç TL? Euro ne kadar oldu? Sterlin'de son durum ne? 18 Haziran Pazar dolar yükseldi mi, düştü mü?

18 Haziran Pazar günü doların Türk lirası karşısında değeri 23.62 TL olarak işlem görüyor. Doların Euro'ya karşı zayıflaması, Dolar/Türk lirası kurunu aşağı yönde baskı altında tutuyor.

Morgan Stanley'den şok Dolar/Türk Lirası tahmini: Yıl sonunda 28 TL! Doların yükselişi durdurulamayacak!

Morgan Stanley, Türk ekonomisi ve para politikasıyla ilgili raporunda, Türk Lirası'nın değer kaybedeceği ve dolar kurunun yıl sonunda 28 seviyesine ulaşacağı öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar...

Seçim öncesi piyasalar kritik virajda! Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!

Merkez Bankası’nın faiz kararını vereceği yeni haftaya piyasalar hareketli girdi. Geçen haftayı kayıpla tamamlayan borsa yeni haftaya da düşüşle başladı. Dolar ise 20 lirayı geçti.

dolar tüsiad Haberi

dolar tüsiad

Cuma günü yüzde 4,56 oranında düşen dolar, yeni haftaya da yüzde 2,35 düşüşle 16,37 TL’den başladı. Cuma günü 18,30 TL seviyesinden 17,55 TL’ye gerileyen euro da yeni haftanın ilk gününde 17,28 TL’den işlem gördü. Ancak dolar ve euroda yukarı yönlü hareket tekrar başladı. Dolar 16,55 TL'ye euro da 17,52 TL'ye kadar yükseldi. 

BDDK, 24 Haziran cuma akşamı piyasalar kapandıktan sonra şirketlerin TL kredi kullanım koşullarını yeniden düzenledi.

Kurumun 9 Haziran’da attığı adımların bir devamı olarak açıkladığı yeni düzenlemeye göre, ihtiyacından fazla döviz bulunduran şirketler TL kredi kullanmak için dövizi bozdurmak zorunda kalacak. Kurul kararına göre 15 milyon lira karşılığı, yani yaklaşık 908 bin dolar yabancı para nakit varlığı bulunan şirketler, aktifleri veya yıllık satış gelirlerinin yüzde 10'undan fazla yabancı para nakit varlığı tutuyorlarsa TL cinsi...