20 / 04 / 2024

Dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe

Dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde yer alan hükümlere göre, tüketiciler daha önce ödedikleri dosya masrafını geri alabiliyor. İşte dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe örneği...

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Konut kredisi kullanan tüketici dosya masrafına faiz ödemeyecek!

Kahramanmaraş'ta, Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyetinin verdiği dosya masrafı faizinin iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddeden Kahramanmaraş 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 855 lira 44 kuruş faizin müşteriye ödenmesine hükmetti...

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, kendisinden kesilen bazı masrafların iadesini talep edebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi 2019...

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesine ilişkin karar!

Yargıtay'dan konut kredisi dosya masrafı iadesi alan tüketicileri ilgilendiren karar geldi. Karar gereğince ekspertiz ücretleri iade edilmeyecek..

5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtay Kararı gereğince bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için alındığı belli olmayan masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki, iade nasıl alınır? İşte 5 soruda konut kredisi dosya masrafı iadesi..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Konut kredisi dosya masrafı iade dilekçe örneği 2016!

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler ne için talep edildiğini bilmeden ödedikleri dosya masrafının iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi için tüketici hakem heyetine verilecek dilekçe örneği 2016..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016!

Yargıtayın almış aldığı karar gereğince tüketiciler, konut kredisi kullanım sürecinde kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2016 nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe Haberi

Dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe

Dosya masrafı Tüketici Hakem Heyeti dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı adı altında tüketicilerden talep edilen paraların geri ödenmesine ilişkin Yargıtay karar aldı. 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde açıklanan bu karara göre, tüketiciler konut kredisi dosya masrafının iadesini isteyebiliyor.


Bu noktada, konut kredisi dosya masrafını geri almak isteyenlerin izlemeleri gereken bir yol bulunuyor. İlk olarak, konut kredisi kullandıkları bankaya, kendisinden alınan dosya masrafının ne için alındığına dair bir dilekçe göndermeleri gerekiyor.


Daha sonra ise iş Tüketici Hakem Heyetine dilekçe göndermeye geliyor. Tüketici Hakem Heyeti dosya masrafı na ilişkin gönderdiğiniz dilekçeyi inceleyerek, dosya masrafınızı geri alabilmeniz için yasal işlemlere başvuruyor.


Kredi kullanılan kuruluştan alınan bilgi ve belgelere göre tüketiciden kesilen miktar 1.161,67 TL’nin altında olduğu takdirde yaşanılan yerin ilçe kaymakamlığında bulunan...