26 / 04 / 2024

döviz konut satışları

döviz konut satışları

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi konut satışlarını hızlandıracak!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini indirmesinin yeni konut satışlarını da hızlandırması bekleniyor...

ABD’de bekleyen konut satışları yine düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları yine düşüş gösterdi...

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 oranında düşüş gösterdi.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

ABD'de ikinci el konut satışları martta yüzde 3,7 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında Şubat ayına göre yüzde 3,7 düşüş göstererek 6,01 milyona geriledi.

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

ABD'de yeni konut satışları 9 ayın en düşük seviyesine geriledi!

ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayında aylık yüzde 18,2 azalışla 775 bine inerek Mayıs 2020 tarihinden bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. 

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 düştü!

Mardin’de konut satışları kasım ayında yüzde 9,3 oranında düşüş göstererek 647'ye geriledi. Şehirde konut alanların büyük bölümü ikinci el konutlarını seçti. Ocak ayından beri 11 aylık süreçte ise toplam 7 bin 910 konut satışı gerçekleşti.

Konut satışlarında rekor sinyali!

Koronavirüs salgını döneminde konut satışlarında düşük faiz kampanyası pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırdı. Yılın ilk 10 ayında satışların yüzde 27 artması konut satışlarında rekor ihtimalini güçlendirdi.

Kredi faizleri düştü, konut satışları patladı!

Kamu bankaları tarafından Haziran ayı başında başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları konut satışlarında rekora sebep oldu. 2020 Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 24 bin 534 kişi ev sahibi oldu.

İpotekli konut satışlarına düşük faiz dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan Ağustos 2020 konut satışı istatistiklerine göre; Türkiye genelinde 76 bin 19 ipotekli konut satıldı. İpotekli konut satışları Ocak-Ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 221 arttı...

döviz konut satışları Haberi

döviz konut satışları

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Sözcü Gazetesi'nden Gamze Bal'ın haberine göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, konut satışları 2021'de yüzde 0,5 düşerken, Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 113,7 birden yükseldi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Kredili satış olarak nitelendirilen ipotekli konut satışları da 2021 genelinde senelik yüzde 48,6 azalsa da aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 209,3 yükseliş kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, bunu Aralık 2021'de döviz kurunda gerçekleşen rekor yükselişe bağlıyor.

Aşa, “Döviz birikimi olan vatandaşların, aralık ayında kurdaki artışa bağlı...