25 / 04 / 2024

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek

Son günlerde dövizde yaşanan düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

DAP Gayrimenkul'den yurt dışı konut satışları için yeni hamle! 

DAP Gayrimenkul Geliştirme tarafından, satış pazarlama faaliyetleri çerçevesinde, Asya Pasifik ve Ortadoğu piyasalarında pazar araştırması yapılmasına karar verildi. İşte şirketten gelen o son dakika açıklaması...

Konut sitelerinde yaşayanlar şokta! Fahiş aidatlar bel büküyor!

Enflasyonda yaşanan yükseliş ve asgari ücret zammı konut sitelerindeki aidatlara da yansıdı. Konut sitelerindeki aidatlara yapılan fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Kimi sitelerde aidat fiyatlarına yapılan zamlar yüzde 100ʻleri bulurken, İstanbul'da rekora koşuluyor...

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

Kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen döviz kurlarındaki düşüşle beraber gözler şimdi de gayrimenkul sektörüne çevrildi. Peki kurdaki düşüş konut fiyatlarına yansıyor mu?

Dövizdeki düşüş konut kiralarını nasıl etkileyecek?

Türk Lirası'nın değer kazanması ile beraber başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. 

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Son günlerde dövizde yaşanan düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Dövizdeki artış konut sektörünü nasıl etkiliyor?

İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, belirsizliğe dikkat çekerek “Konut kredi faizlerinin yüksek olması ve dövizin devamlı olarak yükselmesi, konut satışlarının düşmesiyle sonuçlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Kentsel dönüşüme yeni öneri! Kent dışı konut alanları! 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, yeni hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projeleri için çözüm önerileri sunuluyor. Bu önerilerden biri de kent dışı konut alanlarında yeni dönüşüm çalışmaları oldu.

Ürdün, Batı Şeria'da illegal konut inşaatını onaylayan İsrail'e baskı uygulanmasını istedi!

Ürdün yönetimi, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı konut hayata geçiren İsrail'e uluslararası baskı uygulanması için çağrı yaptı.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

FKÖ: İsrail bu yıl Batı Şeria'da 12 bin 159 yasa dışı konut inşasını onayladı!

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail'in bu yıl Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria'da 12 binden fazla yasa dışı konut inşasına onay verdiğini duyurdu.

Konut fiyatlarına bahar zammı!

Konut maliyetleri bir ay içinde yüzde 5 arttı. Düşen konut kredisi faizlerinin etkisiyle talepteki yükseliş ve konut maliyetlerindeki artış fiyatlara yansıdı. Konut fiyatlarının bahar aylarında sert yükselişler göstermesi bekleniyor.

İsrail, Batı Şeria'da 1800 yasa dışı konut inşa edecek!

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine 1800 yeni konut inşa edilmesine karar verdiğini belirtti...

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek Haberi

Dövizdeki düşüş konut fiyatlarını nasıl etkileyecek

Son günlerde dövizde yaşanan düşüşün gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceği milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Karanbey İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özgenal henüz piyasanın netlik kazanmadığını dile getirerek, kur sabit olmadığı müddetçe konut fiyatlarında ciddi bir düşüşün olmayacağını kaydetti.

‘Bir süre izlemeyeliyiz’

Dövizde yaşanan düşüşün gayrimenkul piyasasına etkisi ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Özgenal, “Dolardaki ani düşüşü bir süre takip etmek lazım. Kalıcı olacak mı yoksa geçici bir durum mu? Çünkü malzeme fiyatlarında da hemen bir düşüş beklemek yanlış olur. Dolar yavaş yavaş kademeli olarak bu seviyelerde kalırsa o zaman piyasa açısından bir rahatlama bekleyebiliriz” şeklinde konuştu.


Fiyatlar düşecek mi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarında ciddi bir düşüş beklemenin yanlış olacağını dile getiren Barış...