26 / 04 / 2024

Dövizli sözleşme yapılabilir mi

Dövizli sözleşme yapılabilir mi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin dövizle sözleşme yasağı resmen başladı. Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarda artık döviz cinsinden sözleşme yapılamayacak. 

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

İhale yoluyla sözleşme yapılan firmaların hak ediş ödemeleri mecliste!

İhale yoluyla sözleşme yapılan firmaların hak ediş ödemeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Özderici GYO esas sözleşme değişikliği için Genel Müdürlüğe yetki verdi!

Özderici GYO, esas sözleşmenin tadil edilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvuru yapılmasına, ana sözleşme değişikliğine ilişkin Genel Müdürlüğe yetki verilmesine, katılanların oy birliği ile karar verildi...

TL sözleşme uygulamasına ince ayar!

Dövizli sözleşmelerin TL'ye çevrilmesine ilişkin olarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı 6 Ekim'de yayınlanan bir tebliğle kapsama giren ve girmeyen sözleşmeleri belirlemişti. 16 Kasım'da bir tebliğ daha yayınlandı ve uygulamada bazı değişiklikler yapıldı.

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Dövizli sözleşme yasağı başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin dövizle sözleşme yasağı resmen başladı. Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarda artık döviz cinsinden sözleşme yapılamayacak. 

Dövizle sözleşme yasağında yeni adım!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dövizle yapılan sözleşmelerin TL'ye çevrilmesini öngören düzenlemenin taslağı görüşe sundu. Dövizle sözleşme yasağına ilişkin istisnalar getirilecek.

Dövizli sözleşmesi olanlar şimdi ne yapacak?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gayrimenkul satış ve kiralamalarına döviz yasağı geldi. Peki dövizli sözleşmesi olanlar şimdi ne yapacak?

Çaycuma Arasta Çarşısı için sözleşme imzalandı!

Çaycuma’ya 1 milyon 150 bin lira bedelli "Arasta Çarşısı" inşası için Çaycuma Belediyesi ile BAKKA arasında sözleşme yapıldı. 

TOKİ Çankırı dönüşüm projesinde sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm projesindeki konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Gaziantep Şehitkamil TOKİ'de sözleşme dönemi sona eriyor!

Kura çekilişi 4 Haziran'da gerçekleştirilen Gaziantep Şehitkamil Kuzeyşehir TOKİ'de yer alan konutlar için sözleşme dönemi sona eriyor.

TOKİ Kütahya Altıntaş'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Altıntaş 4. ve 5. etap projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Dövizli sözleşme yapılabilir mi Haberi

Dövizli sözleşme yapılabilir mi

Dünya Gazetesi yazarlarından Yeminli Mali Müşavir Dr. Numan Emre Ergün bugünkü köşesinde dövizli sözleşme yasağı üzerine yazısını kaleme aldı. İşte Dr. Numan Emre Ergün'ün yazısı... 

13.09.2018 tarih ve 30534 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 85 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 32 sayılı Karar'ın “Döviz” başlıklı 4. maddesine “Türkiye’de yerleşik kişilerin, bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz.” bendi eklenmiş; ayrıca 32 sayılı Karar'a eklenen geçici 8. madde ile bu düzenlemenin yürürlük tarihinden itibaren...