26 / 04 / 2024

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ'den bu ile dev proje müjdesi! Tam 717 konut ve 19 dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi daha ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede 717 adet konut ve 19 adet dükkan bulunuyor.

TOKİ'den Aksaray'a 270 konut, 178 dükkan ve 129 ofis geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Aksaray projesinin ihalesi 9 Haziran'da yapılacak. Projede 270 konut, 178 dükkan ve 129 ofis yer alacak.

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

TOKİ Şanlıurfa'da 246 konut ve 223 dükkan inşa ediyor!

Yatırımlarına hızlı bir şekilde devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Başkanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa'da tam 246 konut ve 23 dükkan inşa edecek. İşte detaylar…

TOKİ'den Kayseri'ye 55 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de 55 dükkan inşa edecek. İşte detaylar...

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Milli Emlak'tan İstanbul Fatih'te satılık dükkan fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Fatih'te yer alan dükkanı satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOKİ'den Ankara'ya 123 yeni dükkan geliyor! Beklenen proje için tarih belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara projesi için düğmeye bastı. TOKİ Ankara projesinde 123 adet dükkan yer alacak. İşte TOKİ Ankara projesi detayları...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

TOKİ Arnavutköy projesi için düğmeye bastı! 405 yeni dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Arnavutköy'de 405 yeni dükkan inşa edecek. Projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 Haberi

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022

Çevre Temizlik Vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödenen bir vergi türüdür.

Belediye gelirleri arasında yer alan Çevre Temizlik Vergisi konutlarda su faturasına yansıtılırken, dükkanlar için veznelerde ödeniyor. Çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi senede iki eşit taksitte ödenebiliyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar? 

ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ YENİDEN DEĞERLEME ORANI NEDİR?

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi tutarları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık tarafından 2021 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 36,20 olarak tespit edildi. Buna göre; 1/1/2022 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait...