18 / 04 / 2024

dükkan kiracısı kirayı ödemiyor

dükkan kiracısı kirayı ödemiyor

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Peki, dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Dükkan kiracısı nasıl çıkarılır?

Dükkan kiracısının hakları ile dükkanını kiraya veren mal sahibinin haklarına ilişkin yasal esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince dükkan kiracısı nasıl çıkarılır? İşte yanıtı...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Meram Belediyesi, Konya'da 6 taksitle KDV'den muaf dükkan satacak! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya'da 6 taksitle dükkan satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. 

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Kapalıçarşı'da 12 milyon TL'ye satışa çıkan 9 metrekarelik dükkanın sırrı!

Kapalıçarşı'da 12 milyon Türk Lirası'na açık artırma ile satışa çıkarılan 9 metrekarelik dükkanın sırrı ortaya çıktı. Sema, Güneş, Ufuk ve Tarık Serengil kardeşlerin anlaşmazlık sonucu mahkemelik olduğu belirtildi.

Derlüks Deri Esenyurt'taki dükkanını sattı!

Derlüks Deri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Esenyurt ilçesinde bulunan dükkan vasıflı gayrimenkul 530 bin TL değer ile mevcut kiracısı Cengiz Ahnik'e sattı...

Bursa'da dükkan sahibi kiracı kavgası kanlı bitti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dükkan sahibi kiracısı tarafından silahla vurulup yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

TOKİ Uşak 352 konut ve 4 dükkan ihalesi 16 Mayıs'ta!

Uşak İli, Karahallı İlçesi 352 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 16 Mayıs 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Dükkan kira artış oranı hesaplama Ocak 2019!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları ve hesaplama örneği Ocak 2019...

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

dükkan kiracısı kirayı ödemiyor Haberi

dükkan kiracısı kirayı ödemiyor

Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kiracının kirasını ödememesi durumunda ise mal sahibinin tahliye hakkı doğuyor.


Peki, siz de dükkanınızı kiraya verdiyseniz ve "Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en...