25 / 04 / 2024

dükkan sahibi stopaj öder mi

dükkan sahibi stopaj öder mi

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

AVM'de dükkan sahibi olmak isteyenler dikkat! Tam 11 adet dükkan taksitle satılıyor! 

Van Büyükşehir Belediyesi, Van ili, İpekyolu ilçesi, Şerefiye Mahallesinde yer alan Vanpark AVM'deki 11 adet dükkanı 6 taksitle satıyor. Peki Vanpark AVM'de satışa sunulan dükkanların fiyatları ne kadar? 

Mavera İnşaat projelerinde hazır dükkan fırsatı! İstanbul’da sadece yüzde 30 peşinatla dükkan sahibi olabilirsiniz!

Makro İnşaat imzası ile hayata geçirilen projelerdeki dükkanlar yüzde 30 peşinatla satılıyor. Projelerden hemen teslim tapuyla hazır dükkan sahibi olma imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

O ilde 8 adet dükkan ile 39 adet konut satılıyor! 3+1, 4+1, 4+2 dubleks ve 5+2 dubleks ev sahibi olma fırsatı!

Muş Merkez'de 8 adet dükkan, 25 adet 3+1, 9 adet 4+1, 4 adet 4+2 dubleks ve 1 adet 5+2 dubleks daire satılıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen bu fırsata bakın!

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

700 bin TL'ye konut, 805 bin TL'ye dükkan sahibi olma fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Aksaray ili Eskil Belediye Başkanlığı, Aksaray ili, Eskil ilçesinde yer alan 27 adet gayrimenkulu satıyor. Bu kapsamda 12 konut ile 15 dükkanın satışı gerçekleştirilecek. İşte fiyatları...

Nevşehir Ürgüp'te dükkan sahibi olma fırsatı! İhalesi 10 Ağustos'ta! 

Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 3 dükkanı peşin ödeme şartı ve açık teklif usulüyle satıyor. Peki Ürgüp'te satışa sunulan dükkanların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte dükkanlarla ilgili merak edilenler...

TOKİ'den Manisa Şehzadeler'e 547 konut ve 54 dükkan!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan TOKİ, Manisa Şehzadeler'de 547 konut ve 54 dükkan hayata geçirecek.

Samsun Yeni Sanayi Sitesi'nde hak sahiplerine uygun koşullarda dükkan alma fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Samsun Toybelen Mahallesi'nde yapılacak yeni sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak isteyen esnafa fiyat ve peşinat indirimi ile vadede uzatma yaptığı bildirildi.

Nusret Gökçe Londra'da dükkan açıyor!

Tuz serpme hareketiyle dünya çapında büyük üne kavuşan restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe Londra'da dükkan açacak. 

Evi ya da dükkanı olan TOKİ'den ev alabilir mi?

TOKİ alt ve orta gelirli olan binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki evi ya da dükkanı olan TOKİ'den ev alabilir mi?

Bursa'da dükkan sahibi kiracı kavgası kanlı bitti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dükkan sahibi kiracısı tarafından silahla vurulup yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

dükkan sahibi stopaj öder mi Haberi

dükkan sahibi stopaj öder mi

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden yapılan gelir vergisi kesintisi "Kira stopajı" olarak tanımlanıyor.


Kira stopajında gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden vergi kesiliyor.


Kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorunda oluyor. Peki, stopajı kim öder? Dükkan sahibi stopaj öder mi?


Kira stopajından mal sahipleri değil, kiracılar sorumlu oluyor.Vergi Usul Kanununa göre, vergi kesintisinde müteselsilen kesinti kuralı bulunmasına karşın, işyeri kira ödemelerinde, kiracının stopaj (vergi kesintisi) yapmaması halinde, mal sahibinin de müteselsilen sorumlu olacağı yönünde, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir belirleme bulunmuyor. 


Bu nedenle,...