26 / 04 / 2024

dükkandan kiracı çıkarma

dükkandan kiracı çıkarma

Mal sahipleri, kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor. Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?

Dükkanını kiraya veren mal sahibinin dükkandan kiracısını çıkarması için haklı nedenlerinin olması veya karşılıklı anlaşılmış olması gerekiyor.Peki dükkan kiracımı nasıl çıkarabilirim?İşte dükkandan kiracı çıkarma işlemleri..

10 yılı dolduran kiracılar sebepsiz yere evden çıkarılabilecek!

Mal sahipleri, 10 yılı dolduran kiracıları hiçbir sebep göstermeksizin oturdukları evden çıkartabilecek

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracı tartışmaları sıkça gündem oluyor. Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında yaşanan sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Son dönemde kiracı kadar ev sahipleri de mağdur... Bu mağdurlardan biri de Uzman Doktor Dağıstan Ayan...

Ev sahipleri ve kiracılara flaş haber! Tahliye taahhüdü varsa buna dikkat! 

Yüzde 25'lik zam sınırının ardından ev sahipleri ile kiracılar arasında çıkan anlaşmazlıklarda sular durulmuyor. Peki tahliye taahhüdü olan kiracı evden çıkarılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması kısa dönemli kiracı arayışını artırdı!

Kira artışına yüzde 25 zam sınırlamasının ardından, kısa dönemli ev kiralama pazarı büyümeye başladı. Ev sahipleri kontrat imzalarken kısa dönemli imzalıyor. İşte detaylar..

Fahiş kira sorunu büyüyor: Yeni düzenlemede kiracı ile kiraya verenin kabullenebileceği bir sınır olmalı! 

İzmir Tüketici Hakem Heyeti üyesi Salih Emrah Ertan, Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25'lik kira sınırı uygulamasının ardından gelecek düzenleme ile ilgili konuştu. Peki fahiş kira sorunu nasıl çözülecek? 

Milyonlarca kiracıyı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapan ev sahibi tazminat ödüyor! Kiracılar bu detayı kaçırmayın

Kiracı ve konut sahiplerini ilgilendiren bir son dakika tazminat detayı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

 Kiracılar sevinçten havalara uçuyor!Artık ev sahipleri kiraya istedikleri gibi zam yapamayacak!Yap-Kirala modeli nedir?

GYODER’den konutta kiraları düşürerek kiracıların nefes almasını ve fırsatçıların engellenmesini sağlayacak büyük hamle geliyor. GYODER, Yap-Kirala sistemini önerdi. İşte detaylar...

Kiracılar hangi masrafları kiradan düşebilir? Kiracılar evi hangi şartlarda tahliye edebilir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları vardır. Kimisi bu haklarını biliyor kimisi ise bilmiyor. İşte kiracıların bilmesi gereken belli başlı hususlar!

Bu haber eski kiracıları üzecek! Bunu yapmak zorunlu!

Kiracılar yasal olarak neleri yapmak zorunda? Kiracı hangi yasaya uymazsa sorun yaşar? Son dönemde kiracıların yapmaktan kaçtıkları şeyler başlarına iş açabilir mi?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkarabilir?

Kiracı ve ev sahipleri birtakım sorularına yanıt aramaktadır. Çok bilinen birtakım haklar dışında kiracıların bilmediği bazı kör noktalar da bulunmaktadır. İşte o noktalara dair bilinmeyen detaylar!

Kiracıya karne geliyor! Ev sahibi kötü sürprizlerle karşılaşmayacak

Son dönemde kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar adliyelerde dosyaları artırdı. İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Mustafa Gümüş, iki taraf arasında güven ilişkisini güçlendirmek için Kira Raporu hazırladıklarını belirterek bu raporun kiracı ve ev sahibine önemli katkısı olacağını söyledi.

dükkandan kiracı çıkarma Haberi

dükkandan kiracı çıkarma

Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanunen mal sahipleri ancak kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor.


Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dükkan sahibinin kiracısından tahliyesini isteyebilmesi için buraya ihtiyacı olması ve ihtiyaç durumunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. Aynı ilçe sınırları içerisinde bir dükkanı daha olan mal sahibi tahliye sürecinde zorluk yaşayabiliyor.


Dükkanın yeniden inşası gerekiyorsa veya esaslı bir tamirat gerekliyse kiracı tahliye edilebiliyor. Bunun için belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava açılabiliyor.


Yeni satın alınan dükkandan eski kiracıyı çıkarma


Kiralananı sonradan edinen kişi,...