29 / 03 / 2024

dükkanın emlak vergisi borcu

dükkanın emlak vergisi borcu

İşyeri için ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki işyeri emlak vergisi hangi oranda ödenir? İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte işyeri için emlak vergisi ile ilgili esaslar...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 404 ofis ve 215 dükkan sahiplerini buluyor!

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilen 404 ofis ve 215 dükkanın, 5 Kasım Pazar günü hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

700 bin TL'ye konut, 805 bin TL'ye dükkan sahibi olma fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Aksaray ili Eskil Belediye Başkanlığı, Aksaray ili, Eskil ilçesinde yer alan 27 adet gayrimenkulu satıyor. Bu kapsamda 12 konut ile 15 dükkanın satışı gerçekleştirilecek. İşte fiyatları...

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Deniz GYO'nun Etimesgut'taki 26 adet dükkanın değeri belli oldu!

Deniz GYO'nun Ankara Etimesgut'taki 26 adet dükkanın nihai değeri 16 milyon 900 bin TL oldu. Söz konusu taşınmazın KDV dahil nihai değeri 19 milyon 942 bin TL oldu. 

Deniz GYO'nun Göksu AVM'deki 46 dükkanının değeri belli oldu!

Deniz GYO'nun Göksu AVM'deki 46 dükkanının KDV hariç piyasa değeri 48 milyon 695 bin TL olurken, KDV dahil piyasa değeri 57 milyon 460 bin 100 TL oldu. 

Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan Etiler'deki Alkent AVM'de bulunan 39 adet dükkanın değerleme raporu yayınlandı. Peki Alkent AVM'deki 39 adet dükkanın değeri ne kadar oldu? 

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, kendisine ait evini kiraya verip başka yerde oturan vatandaşın emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği sorunu kaleme aldı.

TOKİ Manisa Akhisar 327 konut ve 18 dükkan ihalesi yarın!

Manisa İli, Akhisar İlçesi Medar Mahallesi 327 Adet Konut ve 18 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

dükkanın emlak vergisi borcu Haberi

dükkanın emlak vergisi borcu

İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir?

Çatılı işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. İşyeri emlak vergisi için binde 2 oranında vergi tahsil ediliyor. Büyükşehirlerde yer alan işyerleri için bu oran yüzde 100 zamlı olarak alınıyor.


Örneğin, büyükşehir olmayan bir ilde yer alan işyeri için 500 TL emlak vergisi ödenecekse, aynı değere sahip işyerinin büyükşehirde olması halinde 1000 TL emlak vergisi ödenecek.


İşyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi..

İşyeri olarak kullanılan evin emlak vergisi hesaplamaları ile ilgili olarak, GİB. İzmir VD.Bşk. 14.08.2012 tarih ve 175.01-754 sayılı özelgesi bulunuyor. 


Bu özelgeye göre, ilgili belediyeye bildirim verilmesi ve emlak vergisinin de işyeri tarifesi üzerinden ödenmesi gerekiyor.


İşyeri emlak vergisi ödeme zamanı:

Bilindiği üzere emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2014 yılı emlak vergisinin...