19 / 04 / 2024

İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir?

İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir?

İşyeri için ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki işyeri emlak vergisi hangi oranda ödenir? İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte işyeri için emlak vergisi ile ilgili esaslar...



İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir?

Çatılı işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. İşyeri emlak vergisi için binde 2 oranında vergi tahsil ediliyor. Büyükşehirlerde yer alan işyerleri için bu oran yüzde 100 zamlı olarak alınıyor.


Örneğin, büyükşehir olmayan bir ilde yer alan işyeri için 500 TL emlak vergisi ödenecekse, aynı değere sahip işyerinin büyükşehirde olması halinde 1000 TL emlak vergisi ödenecek.


İşyeri olarak kullanılan konutun emlak vergisi..

İşyeri olarak kullanılan evin emlak vergisi hesaplamaları ile ilgili olarak, GİB.  İzmir  VD.Bşk. 14.08.2012 tarih ve 175.01-754 sayılı özelgesi bulunuyor. 


Bu özelgeye göre, ilgili belediyeye bildirim verilmesi ve emlak vergisinin de işyeri tarifesi üzerinden ödenmesi gerekiyor.


İşyeri emlak vergisi ödeme zamanı:

Bilindiği üzere emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2014 yılı emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamış olup; 31 Mayıs'ta sona erecek.


İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Emlak vergisi için ödemeler, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Bina emlak vergisi 2014!


Geri Dön