29 / 03 / 2024

dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir

dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Peki, dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir?

İşyeri için ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki işyeri emlak vergisi hangi oranda ödenir? İşyeri emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte işyeri için emlak vergisi ile ilgili esaslar...

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Milli Emlak'tan İstanbul Fatih'te satılık dükkan fırsatı!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul Fatih'te yer alan dükkanı satışa çıkardı. İşte detaylar...

Milli Emlak'tan büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde ev ve dükkan satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul'un göbeğinde altında dükkanı olan bina-ev satıyor. İşte Milli Emlak'ın resmi internet sitesindeki o ihale ilanı...

Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Gayrimenkul sahiplerinin tamamını ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri devam ediyor. Emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayısta, ikincisi ise kasımda tahsil ediliyor. Peki, Emlak vergisi ödenmezse ne olur? Emlak vergisi cezası var mıdır?

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Kemal Kılıçdaroğlu: Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Emlak vergisi payının düşük bir miktarı muhtarlara verilebilir" dedi.

Emlak vergisi mükelleflerine müjde!

Arsa, konut, iş yeri, dükkan, daire sahipleri her yıl düzenli olarak emlak vergisi ödüyor. Emlak vergisi ödeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Son 5 yıllık emlak vergisi iade edilecek.

2020 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman?

Türkiye sınırları içinde yer alan bütün gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen emlak vergisi, her yıl 2 taksit olarak ödeniyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte merak edilen detaylar...

2020 emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri 2020'de yoğun ilgi görmeye başladı. Mart ayının gelişiyle ev, iş yeri ve dükkan sahibi olan vatandaşlar ödemelerin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. İşte 2020 emlak vergisi nasıl ödenir? sorusunun cevabı...

dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir Haberi

dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir

Dükkan emlak vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Vergi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için veriliyor. Buna göre dükkan sahipleri de vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Dükkan sahipleri için herhangi bir muafiyet uygulaması bulunmuyor. Dükkanda kiracı olsa da mükellef yine taşınmaz malın sahibi oluyor. Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Dükkan emlak vergisi oranları:

Büyükşehirde  - Binde 4 

Normal yörelerde - Binde 2


Büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan 100 bin TL'lik değere sahip binanın emlak vergisi oranı binde 4'tür. Buna göre söz konusu bina...