27 / 04 / 2024

Dumankaya davası 2018

Dumankaya davası 2018

Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında,yürütülen soruşturmada tamamlandı.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Dumankaya davasında MASAK raporu bilirkişiye havale edildi!

Dumankaya davasında Mahkeme heyeti MASAK raporunu bilirkişiye havale etti. Mağdurlar toplanarak son çarelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmak olduğunu ifade ettiler.

Dumankaya Miks 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Dumankaya Miks ile ilgili olarak hazırlatılan 2018 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Dumankaya'nın eski sahipleri FETÖ davasında yargılanıyor!

"Himmet" adı altında topladıkları paraları FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, TMSF yetkililerinin kayyum atandığı Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam ediliyor...

Dumankaya'dan Abdullah Yazıcı FETÖ davasında savunma yaptı!

"Himmet" adı altında para toplayıp FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla, Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin de aralarında bulunduğu 63 sanığın yargılanmasına devam edildi...

Akmerkez GYO sorumluluk davası 13 Aralık'a bırakıldı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 13 Aralık 2018 günü saat 13:50'ye bırakıldı...

Akiş GYO davası 22 Ekim'e bırakıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2015 yılına ait olağan genel kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan davası 22 Ekim 2018 tarihine bırakıldı...

Dumankaya’nın patronlarına 22,5 yıl hapis istemi!

Savcı, FETÖ’cü Dumankaya davasında iddianamesini tamamladı. Uğur Dumankaya ve Halit Dumankaya’nın aralarında bulunduğu sekiz kişinin 22,5 yıl hapsi isteniyor.

Tuzla 726 parselin 56 yıllık mülkiyet davası sonuçlandı!

1962'de başlayan Mimarsinan Mahallesi 726 parsel mülkiyet davası, İstanbul Anadolu 2. Kadastro Mahkemesi’nin 18 Nisan 2018 tarihli kararı ile sonuçlandı.

2018'de inşaat sektörünün büyümeye katkısı artacak!

Ali Dumankaya,"2018 yılında inşaat sektörünün büyümeye katkısı artarak devam edecek" dedi. 

Akiş GYO sorumluluk davası 17 Mayıs'ta!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 17 Mayıs 2018'de görülecek.

Akmerkez GYO davası 5 Nisan'da görülecek!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine açılan sorumluluk davası 5 Nisan 2018 tarihinde görülecek.

Dumankaya davası 2018 Haberi

Dumankaya davası 2018

Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında, çek ve senetleri Bank Asya'daki hesaplarda FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları ve himmet topladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada sona gelindi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tutuksuz şüpheliler Halit Dumankaya ile çocukları Semih Serhat, Uğur Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli için 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar, Barış Değer Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 55 şüpheli için ise 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışının da masada olduğunu belirterek, "Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da...