25 / 04 / 2024

Dumankaya’ya 22 yıl hapis istemi!

Dumankaya’ya 22 yıl hapis istemi!

Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında,yürütülen soruşturmada tamamlandı.



Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında, çek ve senetleri Bank Asya'daki hesaplarda FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları ve himmet topladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada sona gelindi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tutuksuz şüpheliler Halit Dumankaya ile çocukları Semih Serhat, Uğur Dumankaya ve Ayla Dumankaya Pirinççi'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli için 15 yıldan 22 yıl altışar aya kadar, Barış Değer Dumanlı'nın aralarında bulunduğu 55 şüpheli için ise 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışının da masada olduğunu belirterek, "Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyum olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri ise geçtiğimiz günlerde meclis gündeminde konu olmuştu. 


 


Geri Dön