26 / 04 / 2024

dünya ekonomisi büyüme

dünya ekonomisi büyüme

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan G20 ajandasına göre, dünya ekonomisinin KOBİ'lerle büyüyeceğini belirtti. Babacan; "Bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi sağlanacak" dedi.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Kur Korumalı Mevduat uygulaması ters tepti! TL yerine döviz hesapları büyüdü!

Mevduattaki dolarizasyon oranını gösteren döviz mevduatları ile dövize endeksli bir enstrüman olan Kur Korumalı Mevduat’ın toplam payı, eylül sonu itibarıyla yüzde 65,6 oldu. Hedeflenenin tam tersine dolarizasyonda büyüme yaşandı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.

Arçelik’te dikkat çeken büyüme! Lider beyaz eşya markası Arçelik, Whirlpool'un Avrupa iştiraklerini bünyesine katıyor

Beyaz eşyada lider markalardan olan Arçelik, büyüme yolculuğunda bir adım daha atıyor. Şirket, dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden olan Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardı.

Yıl sonu enflasyon, faiz, büyüme ne olur? Seçim sonrası beklentiler neler? İşte uzmanların tahminleri

Ekonomistlerin 2023 yılına ilişkin büyüme, enflasyon ve faiz beklentileri neler? 28 kurum ile yapılan ankete göre, küresel faiz artışları ve resesyon endişelerinin yanı sıra seçim ortamı da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyrinde etkili olacak

IMF, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu sene ile ilgili küresel ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3,2şeklinde açıklarken, gelecek seneye dair tahmini yüzde 2,9 oranından yüzde 2,7'ye düşürdü. İşte detaylar…

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), haziran ayında 2022 senesi için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabitlerken Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisini ise yüzde 3,7’den yüzde 5,4 şeklinde revize etti.

dünya ekonomisi büyüme Haberi

dünya ekonomisi büyüme

Türkiye'nin gelecek yıl üstleneceği G20'nin dönem başkanlığı öncesi ilk prova AK Parti Afyon kampında yapıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın milletvekillerine anlattığı G20 ajandasına göre, dünya ekonomisi küçük ve orta boy işletmelerle (KOBİ) büyüyecek. Babacan, bu nedenle küçük işletmelere destek, yatırımlara finansman, büyümeye yatırım dopingi, IMF, Dünya Bankası, OECD kaynaklarının KOBİ'lere yönlendirilmesinin sağlanacağını açıkladı. Bu kapsamda küçük işletmelere özel vurgu yapılarak, destek mekanizmaları güçlendirilecek. Dünya genelinde KOBİ platformu oluşturulacak. 


Sabah...