25 / 04 / 2024

dünyada konut fiyatları

dünyada konut fiyatları

Knight Frank tarafından hazırlanan 2017 Servet Raporu açıklandı. Peki, 2017'de dünya metropollerinde konut fiyatları ne durumda?

Yeni Zelanda konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Küresel Konut İzleme Raporu'nun 2016 üçüncü çeyrek sonuçları açıklandı. Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ve en çok azaldığı ülkeler sıralandı. Türkiye ise 2016'da 11 sıra gerileyerek en fazla artan 18'inci ülke oldu.

İstanbul'da stüdyo daire parasına, Norveç'te dubleks ev! 

Dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı şehir yüzde 102,7 ile başkent Ankara olarak açıklandı. Türkiye ile yurt dışındaki konutların fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. İşte o paylaşımlardan biri ve gelen yorumlar...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

dünyada konut fiyatları Haberi

dünyada konut fiyatları

Türkler son yıllarda ve en fazla gayrimenkulü Londra, New York ve Miami’de alıyorlar.


Knight Frank tarafından hazırlanan 2017 Servet Raporu’na göre bakalım bu şehirlerde “üst düzey” konut fiyatları ne olmuş ve daha önemlisi, İstanbul’un performansı ne durumda :


1 Milyon ABD Doları ile New York’ta 26 m², Londra’da 30 m², Miami’de ise 79 m² alabiliyorsunuz. İstanbul bu açıdan hala “ucuz” – 102 m² alabilirsiniz. Birim fiyatlarda lider konumunda Monako’yu görüyoruz – 1 Milyon Dolar’a sadece 17 m² alabiliyorsunuz (ufak bir yatak odası).


Bir Milyon Dolara Dünya Metropollerinde Ne Alabilirsiniz ?



Konut fiyatları New York’ta % 3.5 oranında artarken Londra’da % 6.3, Miami’de % 2.7 oranında gerilemiş, ancak İstanbul’da durum oldukça kötü : Fiyatlar ortalama % 8 civarında düşmüş.


Lüks Konut, Yıllık Fiyat Değişimi...