19 / 04 / 2024

dünyadaki en ilginç evleri

dünyadaki en ilginç evleri

Bugüne kadar alışageldiğiniz bütün ev tasarımlarını aklınızdan çıkarın. Biraz hayal gücünüzü zorlamaya ne dersiniz? İşte marjinalliği ile nam salmış 9 ev tasarımı..

Ziraat Kuleleri'ne Mükemmeliyet Ödülü!

Dünyadaki en yüksek 100 binanın 16 tanesinde imzası olan ABD merkezli Turner International’ın proje yönetimini üstlenmiş olduğu Ziraat Kuleleri, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) tarafından ‘İnşaatta Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

Borsa İstanbul yüzde 105 ile dünyada en fazla kazandıran borsa oldu!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince hazırlanan “Türkiye Sermaye Piyasası 2022” raporuna göre, Borsa İstanbul, 2022’de dünyadaki organize borsalar arasında, dolar bazında yüzde 105 ile en fazla kazandıran borsa oldu.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

Türkiye’de herkes memleketine dönerse en kalabalık il orası olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilginç bir araştırma yaptı… Türkiye’de ki herkes kendi memleketine dönerse en kalabalık il hangisi olur?

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Tek bir tıkla el süpürgesine dönüşen Dyson V8 fiyatları kaç TL? İşte 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Tek bir tıkla el süpürgesine dönüşen Dyson V8, 40 dakikalık çalışma süresiyle de temizlik kolaylığını artırıyor. Peki Dyson V8 fiyatları kaç TL? İşte 40 dakikaya varan çalışma süresiyle dikkat çeken Dyson V8 14 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj'da Dünyada en çok satılan Samsung Galaxy A12 Satışta! İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turkcell Pasaj her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 Turkcell Pasaj'da satışa çıktı.Peki,Turkcell Pasaj'da A12 fiyatları ne kadar? İşte 9 Nisan 2022 fiyat listesi...

Turner, dünyadaki en yüksek 100 binanın 16’sına imza attı!

ABD’nin en büyük üst yapı inşaat firmaları arasında yer alan Turner'ın imzası dünya üzerindeki en yüksek 100 binadan 16'sında bulunuyor.

Dünyada en çok satılan telefon Samsung Galaxy A12 A101'de Satışta! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

A101 her geçen gün bir başka akıllı telefon ile akılları baştan alıyor! Şubat ayında tüm dünyada en çok satılan telefon olma unvanını kazanan Samsung Galaxy A12 A101'de satışta çıktı! Peki, A101'de Galaxy A12 fiyatları ne kadar? İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Hindistan dünyada en çok kripto para kullanan ülke oldu!

TripleA tarafından gerçekleştirilen bir araştırma raporuna göre, Hindistan’ın 100 milyonu aşkın kullanıcı ile dünyada en çok kripto para kullanan ülke olduğu ortaya çıktı.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Bitcoin 40 bin doların altına düştü!

Dünyadaki en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Ağustos'tan beri ilk defa 40 bin doların altına geriledi. Ether, Solana ve Litecoin gibi kripto paralar da dün Çinli emlak devi Evergrande’deki borç krizi sebebiyle düşük seyretti.

dünyadaki en ilginç evleri Haberi

dünyadaki en ilginç evleri

1) Katshki Pillar Manastırı , Chiatura , Gürcistan. Bu manastırda Maxime Qavtaradze isimli 59 yaşındaki bir rahip yaşıyor. Ve evden dışarıya çıkmak için yaklaşık 40 metre aşağı inmesi gerekiyor.



2) CROPY Katshki Pillar Manastırı , Chiatura , Gürcistan




3) Drina Nehri'ndeki Göl Evi, Bajina Basta, Sırbistan. Göl üzerindeki evin yapılış fikri 1968 yılında doğdu. Gölde yüzen bir grup genç, dinlenebilecekleri bir ev hayal ettiler. Bir kayalık bulup işe koyuldular ve ortaya bu harika göl evi çıktı.



4) Portekiz'deki taş ev: Casa do PenedoFlintstones'ların modern taş evine hoş geldiniz!



5) İzlanda, Elidaey Adası'nda oldukça yalnız bir ev... 300 yıl önce bu adada sadece 5 aile yaşıyormuş. Karada ve denizde avcılık ve balıkçılık yaparak geçiniyorlarmış.



6) Errante konuk evi, Ritoque, Şili.



7)...