29 / 03 / 2024

dünyadaki islam müzeleri

dünyadaki islam müzeleri

ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001'de saldırıya uğrayan ve saldırıdan sonra adına ''Sıfır Noktası'' denilen Dünya Ticaret Merkezi yakınında içinde caminin de olduğu İslam Merkezi yerine, İslam müzesinin yapılmasına karar verildi.

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilkler ve enler dönemi paylaşımı geldi, vatandaşlardan eleştiri gecikmedi!

Merakla beklenen yerel seçimler gündemden düşmezken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da resmi sosyal medya hesabı üzerinden ilkler ve enler dönemi paylaşımı yaptı. İşte İmamoğlu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? Uzmanlar açıkladı!

​​​​​​​Yediemin otoparkında bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli araçların ihale aracılığıyla satışa çıkarılmasına yönelik düzenleme yürürlüğe girdi. Peki, hacizli araçların satışı ikinci el piyasasını düşürür mü? Satış işlemi ne kadar sürer? İşte detaylar...

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

Müdür ve Müdür yardımcılığı Atama Sonuçları 2023 için beklenen açıklama yapıldı. Yönetici atama sonuçları açıklayan şehirler belli oldu. MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı ve atama kararlar neler?

Altında düşüşler alım fırsatı mı? İşte altında yol haritası…

Ons altın uluslararası borsalardaki gelişmelere bağlı olarak bugünkü işlemlerde 8,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Orta ve uzun vadede altının geleceğinden umutlu olan uzmanlar, altın fiyatlarındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak! Gümüş yatırımcılar ters köşe olacak

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında yükselen altın ve gümüş fiyatları bayramdan sonra gerilemeye başladı. Yatırımcılar altın fiyatlarını yanında gümüş fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor. Commerzbank gümüş için beklentisini düşürdü! Gümüş fiyatları net bu kadar olacak!

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi düve alım desteği açıklaması yaptı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamasının tüm detayları...

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

Maçkolik’in halka arzıyla, Türkiye sermaye piyasalarında bir ilk yaşanacak!

Dünyadaki tüm futbol ve basketbol spor dallarıyla ilgili güncel gelişme ve haberleri takip eden ve iddia sonuçlarını da yayınlayan internet sitesi Maçkolik halka arz oluyor. Maçkolik’in halka arzıyla birlikte bir ilk yaşanacak.

Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gümüş yatırımcıları tir titremeye başladı! Yatırımcılar hemen bakın!

Güne rekor yükselişe başlayan gümüş fiyatları gün içinde değer kaybetti. Gümüş fiyatlarında rüzgar tersine dönerken gümüş yatırımcıları tir titremeye başladı. Yatırımcılar hemen bakın! İşte son dakika gümüş fiyatları.

Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Korkutan açıklama şimdi geldi! Doları olanlar tir tir titredi

Güçlü dolarda, faiz belirsizliğinin ortadan kalkmaya başlaması ile temkinli açıklamalar gelmeye başladı. Güçlü dolar döneminin sonuna mı gelindi? Analistlerden tarafından korkutan açıklama geldi. Doları olanlar tir tir titredi. İşte o açıklamalar...

dünyadaki islam müzeleri Haberi

dünyadaki islam müzeleri

ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül 2001'de saldırıya uğrayan ve saldırıdan sonra adına ''Sıfır Noktası'' denilen Dünya Ticaret Merkezi'nin 2 sokak yakında yapılacağı belirtilen ve büyük tartışmalara neden olan cami projesinin yerine İslam Müzesi yapılması kararına varıldığı bildirildi.


11 Eylül saldırılarında yakınlarını kaybeden bazı New Yorklularla aralarında Çay Partisi üyelerinin de bulunduğu tutucu Cumhuriyetçi Partililerin karşı çıktığı Dünya Ticaret Merkezi yakınında içinde caminin de olduğu İslami Merkez'in yapımından vazgeçildiği, aynı yere İslam Müzesi yapılmasının planlandığı öğrenildi. Yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'nin 2 sokak yakınındaki Park Place'teki projenin sahibi El Cemal'ın eski planında, namaz kılmak için de bir alanın olacağı 15 katlı 100 milyon dolarlık İslami toplum merkezinin yapılması planlanıyordu. 


İslam Merkezi'nin projesinin sahibi Şerif el Cemal'in sözcüsü, Aşağı Manhattan bölgesinde, Park Place...