26 / 04 / 2024

düzce deprem riski

düzce deprem riski

Düzce Valiliği, beş okulun deprem riski taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı verdi. Yıkım kararı alınan beş okulun 12 Kasım 1999 Düzce depreminin öncesi yapıldığı vurgulandı

Bu il için yüksek deprem riski uyarısı!

Samsun'un Atakum ilçesi için son dakika deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar, özellikle sahil bandının 1. ve 2. derecede yüksek deprem riski taşıdığını söyledi.

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce'de 3.9 büyüklüğünde deprem oldu! Deprem bilimci açıkladı: Marmara'ya stres transferi olmuş olabilir! 

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde dün saat 19:57'de deprem oldu. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD duyurdu: Düzce'de korkutan deprem! Büyüklüğü...

Düzce'ye bağlı Gölyaka ilçesinde büyüklüğü 3.1 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin detayları...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Düzce 5.9'luk deprem testini geçti! Kentsel dönüşüm hayat kurtardı!

Düzce, 23 sene sonra yeniden çok büyük bir depremle sarsıldı. Fakat bu defa korkulan olmadı. 1999'daki deprem sonrasında kentte alınan önlemler ve yapı stokunun yenilenmesi can kayıplarının da önüne geçmiş oldu.

düzce deprem riski Haberi

düzce deprem riski

Elazığ’daki depremin sonrası Düzce Valiliği 1999 Düzce depremi öncesi yapılan kamu binalarında inceleme başlattı. Bu kapsamda ilk etapta okullarda yapılan incelemede beş okulun yıkılmasına kadar verildi.

Diken Gazetesi’ndeki yer alan habere göre; Düzce Valiliği şu açıklamalarda bulundu:

“Elazığlı vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına yardımcı olmaya gayret ederken, ilimizde de bütün kamu binaları ve özellikle okullar üzerinde yoğun çalışmalar devam etmektedir. Yıkım tehlikesi olan okulumuz bulunmamakla birlikte, deprem tahkik raporları sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen Rıza Malatyalı İlkokulu, Işık İlkokulu B Blok, Konuralp İmam Hatip Ortaokulu, Gümüşova İlkokulu ve Akçakoca Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binaları yıkılarak, yeni binalar yapılacaktır. Bu nedenle, yıkılacak olan Rıza Malatyalı İlkokulu öğrencilerinin Rıza Malatyalı Ortaokulu’nda, Işık İlkokulu B Blok öğrencilerinin Işık İlkokulu A...