26 / 04 / 2024

e faturaya geçiş sistemi

e faturaya geçiş sistemi

421 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan mükelleflerin, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) başvuru yapmaları gerekiyor...

Arçelik CEO'sundan dayanıklı eşya piyasası için uyarı!

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İngiliz Financial Times gazetesine verdiği söyleşide Avrupa dayanıklı eşya piyasası için 2024 yılının çok zor geçebileceği uyarısında bulundu. Bulgurlu, iç piyasada da büyük bir yavaşlama yaşanacağını kaydetti.

Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2 yıllık meslek yüksekokulu eğitimleri ve 4 yıllık lisans programlarına devam etmek isteyenler için yapılan 2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) ek yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

2023-2024 Akademik yılında hangi üniversiteler online eğitime geçiyor? İşte detaylar

2023-2024 akademik yılına sayılı günler kala, öğrenciler birçok sürprizle karşı karşıya. Online eğitime geçiş yapan üniversiteler, yüz yüze eğitim bekleyen öğrencileri hayal kırıklığına uğratıyor. Bu nedenle bazı okullara öğrencilerin gitmesine gerek kalmayacak. İşte o okullar...

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Engellilere verilen bireysel eğitim desteği yüzde 100 arttı! İşte yeni rakamlar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konuyla ilgili, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdiği bildirildi.

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

e-faturaya geçişte son tarih 1 Temmuz Cuma! Yüzde 40 indirim uygulanacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-faturaya zorunlu geçişlerle ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Bazı sektörlerin geçişi ciro limitiyle zorunlu kılınırken, konaklama gibi bazı sektörlerde geçiş, cirodan bağımsız olarak tüm şirketlere zorunlu tutuluyor.

İETT'ye son gelen zamdan sonra tek geçiş fiyatı ne kadar oldu? İşte İETT güncel tek geçiş fiyatı...

İstanbul'da akaryakıt ücretlerinin artışı gerekçe gösterilerek toplu ulaşıma yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bu kararın ardından tek geçiş fiyatları merak edilmeye başlandı. Peki İstanbul'da tek geçiş ne kadar? İşte detaylar...

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Çorum Ortaköy İlçe Merkezi Şehir içi geçiş yolu ihalesi 4 Nisan'da!

Çorum Karayolları yol ağında bulunan Ortaköy İlçe Merkezi Şehir içi geçiş yolu yapımı ihale ediliyor. İhale 4 Nisan'da gerçekleşecek.

Avrasya Tüneli'nde 24 saat geçiş başladı!

Avrasya Tüneli bugün saat 07.00 itibarıyla 24 saat geçişe açılıyor. Trafik sistemlerini entegrasyonuyla ilgili devam eden çalışmalar nedeniyle 07.00 - 21.00 saatleri arasında hizmet veren Avrasya Tüneli 24 saat geçişe açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrasya Tüneli'nde ilk geçişi yaptı!

Göztepe-Kazlıçeşme arasında seyahat süresini 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek olan Avrasya Tüneli'nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı.

e faturaya geçiş sistemi Haberi

e faturaya geçiş sistemi

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) oluşturduğu e-Fatura sistemi ile yıllık brüt satış hasılatı 10 milyon TL’nin üzerindeki 30 bine yakın şirket, 2013 yılı Aralık sonu itibariyle kağıt fatura yerine, e-Fatura düzenleyecek. 421 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda olan mükelleflerin, 1 Eylül 2013 tarihine kadar Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) başvuru yapmaları gerekiyor. e-Faturaya başvuru süresinin, 1 Eylül tarihinde sona erecek olmasına karşın, işletmelerin büyük çoğunluğunun henüz bu konuda bir hazırlık içinde olmadığı, şu ana kadar yapılan başvuru sayısının da birkaç binli rakamla sınırlı kaldığı öğrenildi. 

Ticari hayatta teknolojik devrim olarak nitelenen e-Fatura uygulaması ile kayıt dışı ekonomi, naylon fatura vb gibi süreçlerin de tarihe karışacağı belirtilirken, bu yıl 30 bin işletmenin e-faturaya geçmesinin ardından 2014’te...