26 / 04 / 2024

E-gate uygulamasının kolaylıkları

E-gate uygulamasının kolaylıkları

Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak, e-gate uygulaması için ilk aşamada Atatürk Havalimanı'ndaki geliş ve gidiş katlarına ikişer biyometrik geçiş kabini konuldu.

E-gate uygulaması İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan başlayacak!

Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak olan "biyometrik geçiş" olarak adlandırılan e-gate uygulaması, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda başlayacak. Biyometrik geçiş kabinlerinin 2015 sonuna kadar 24'e çıkarılması planlanıyor..

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

Artık hesabınızda para olmasa da kiranızı ödeyebilirsiniz! Yapı Kredi'den 'Kiram Hesabımda' uygulaması geldi!

Yapı Kredi 'Kiram Hesabımda' uygulamasıyla kiracılara büyük kolaylıklar sunuluyor. Hesapta para olmasa da kira ödemesi yapılıyor. İşte Türkiye'de ilk olan o uygulamanın detayları... 

Pendik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde imar uygulamasının yenilenmesi önergesi kabul edildi: Kesinti miktarı azaltılacak!

Pendik'teki Ertuğrulgazi Mahallesi halkı tarafından ‘İmar uygulamasının yenilenmesi, mevzuata uygun düzenlenmesi, kesinti miktarlarının azaltılması’ talebini öngören önerge Pendik Belediye Meclisi’ne kabul ettirildi. İşte ayrıntılar...

Altın yatırımcıları ters köşe oldu! Altın fiyatları bugün düşüşte! 5 Şubat 2024 altın fiyatları

Son zamanlarda yükselişe geçen altın, haftanın yeni işlem gününde yatırımcılarını ters köşe yaptı. Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 5 Şubat 2024 altın fiyatları.

The Guardian'dan flaş bilgi: Kral Charles ölen insanların varlıklarını kendi mirasına geçiriyor! 

Kral 3. Charles'ın özel mülkü olan ve ona gelir sunan Lancaster Dükalığı'nın iç belgelerine ulaşan The Guardian, kimsesi olmayan ve yaşamını yitiren insanların varlıklarının, bağış yapılacağı iddiası ile Kral'ın mirasına aktarıldığını ortaya koydu. İşte detaylar...

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde 438 başvuru yapıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde 438 başvurunun geldiğini açıkladı.

Yalı konseptini Ege’nin mavilikleriyle buluşturan DAP Çeşme projesinde ön talep fırsatı!

DAP Yapı’nın İstanbul dışındaki ikinci projesi DAP Çeşme, İstanbul Boğazı ile özdeşleşen yalı konseptini Ege’nin maviliklerine taşıyor. Dap Çeşme projesinde ön talep fırsatı başladı. 

MediaMarkt, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa çıkardı!

Gündelik hayatı kolaylaştıran beyaz eşyaların başında gelen bulaşık makineleri, zaman yönetimi konusunda her zaman avantaj sağlıyor. MediaMarkt’ta bu kapsamda, BOSCH SMS4IMI62T E Enerji Sınıfı 6 Programlı 14 Kişilik Bulaşık Makinesi’ni satışa sundu.

Bahçe Bahçeşehir'de ön satışa özel yüzde 25 indirim! Tam 1.000 konutluk yeni proje!

İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir'de hayata geçirilen Bahçe Bahçeşehir projesi ön satışa çıktı. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Çalışanlar hemen e-devlete baksın! Toplu paranız geri ödenecek!

Özel sektör çalışanları hemen e-devletine baksın. Birikmiş toplu paranız geri ödenecek. İşte detaylar!

DAP Çeşme'de ön talep fırsatı!

Çeşme Marina'nın hemen yanı başında inşa edilecek olan DAP Çeşme projesinde ön talep başladı. Merakla beklenen DAP Çeşme projesinde konut tipleri belli oldu mu, hangi konut tipleri yer alıyor? İşte DAP Yapı Projesi ile ilgili ayrıntılar...

E-gate uygulamasının kolaylıkları Haberi

E-gate uygulamasının kolaylıkları


Atatürk Havalimanı'nda ay sonuna kadar başlatılması planlanan, "biyometrik geçiş" olarak da adlandırılan e-gate uygulaması için geçiş bankoları yerleştirildi.  


Yurt dışı çıkışlarda hız ve insan gücünden tasarruf sağlayacak, e-gate uygulaması için ilk aşamada havalimanındaki geliş ve gidiş katlarına ikişer biyometrik geçiş kabini konuldu. Pasaport polisinin görev almayacağı kaydedilen uygulamada kabin sayısının 3 ay sonra geliş ve gidişlerde altıya, 2015 sonuna kadar ise yirmi dörde çıkarılması planlanıyor. 


Şimdilik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik olarak uygulanacak sistemde yolcunun tarattığı parmak izi sistemden otomatik olarak kontrol edilecek, eşleştikten sonra geçiş izni verilecek. Bir süre sonra yüz tanıma kontrolünün de entegre edilmesi planlanan sistemden ilk olarak sık seyahat eden ve tanımlı bir yolcu grubu faydalanacak. 


21 saniyede hızlı geçiş 


Yerli bir firma tarafından kurulan sisteme ait test aşaması...