16 / 04 / 2024

ebru sanati unesco türk eserler

ebru sanati unesco türk eserler

Ebru sanatı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü ( UNESCO ) Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne Türkiye’nin kültürel mirası olarak kaydedildi.

Ebru Öz: Gayrimenkul için yabancı yatırımcılar çok önemli!

MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden 200 firmadan birisi olan Lal Gayrimenkul AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öz, sektörün yükselişi için yabancı yatırımcıların büyük önem taşıdığını bildirdi.

Kapalıçarşı UNESCO envanterine giriyor!

554 yıllık kültürel miras olarak kabul gören Kapalıçarşı Kuyumcuları bu kez yaşam öyküleri ile kayıt altına alınacak.Projenin sonunda ustaların UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri envanterlerine dahil olması hedefleniyor.

Kaz Dağları UNESCO Dünya Mirası listesine girecek mi?

Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği (KAZMAD), Kaz Dağları’nın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için harekete geçti..

Diyarbakır Kalesi UNESCO listesine girmeye hazır!

Diyarbakır, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'nun (UNESCO) "Dünya Kültür Mirası" listesine girmeye hazır. Hevsel Bahçeleri'nin dünya mirası olmasının önündeki engeller bir bir kaldırıldı.

Munzur Vadisi'nin UNESCO'ya girmesi için rapor hazırlandı!

Tunceli Üniversitesi Munzur Vadisi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için gerekli kriterlere sahip olduğunu belirten bir rapor hazırladı. Raporda Munzur Vadisi’nin doğal yaşamı hakkında bilgiler yer alıyor.

Didim UNESCO listesine girmek istiyor!

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Didyma Ören Yeri'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için başvuruldu!

Aydın'a bağlı Didim'de bulunan Milet Ören Yeri, İlyas Bey Külliyesi ile dünyanın en büyük tapınağı olan Apollon Tapınağı'nı içinde bulunduran Didyma Ören Yeri'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne eklenmesi istendi

UNESCO artık daha anlayışlı!

Tartışma yaratan Haliç Metro Köprüsü’nün mimarı Hakan Kıran, UNESCO ile yeni bir döneme girildiğini belirterek, “ UNESCO artık yeni yapılara daha anlayışlı bakıyor ” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi UNESCO'nun kongresine katılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi UNESCO tarafından düzenlenen ve 127 ülkenin büyükelçilerinin de katılacağı " 1970 Kültürel Varlıklar Kongresi " ne katılacak. Kongrede Türkiye'yi temsil edecek.

Bursa Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü Unesco'ya aday oldu!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. 2009 yılında Bursa Karagöz Oyunu,UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmişti.

Siirt'in Tillo ilçesi Unesco'ya aday oldu!

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ışınlarının, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesinin UNESCO'ya adaylığı için başvuruda bulundu.

Ebru Altay kimdir?

Mimar Ebru Altay kimdir? Mimar Ebru Altay, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Ebru Altay, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ebru Altay...

Ebru Tamer kimdir?

Mimar Ebru Tamer kimdir? Ebru Tamer, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Mimar Ebru Tamer, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ebru Tamer...

ebru sanati unesco türk eserler Haberi

ebru sanati unesco türk eserler

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Paris’te yapılan UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi’nin 9. Toplantısı’nda Türkiye’nin bir başarı daha elde ettiğini ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ndeki unsur sayısını 12’ye çıkardığını belirtti.


Türk Kahvesinden Sonra Ebru da Dünya Mirası

Geçen yıl mart ayında, ‘Ebru: Türk Kağıt Süsleme Sanatı’ hakkında başvuruda bulunmuştuk. Bu toplantıda ebrunun insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine alınması önerimiz kabul edildi. Ebruyla birlikte Türkiye adına temsil listesine kaydedilen unsur sayısı 12 oldu. Diğer başarımız da ebrunun dışında sunulan 46 dosya içerisinde bizim dosyamız en başarılı ilk 5 dosya arasında gösterildi.


Geçen yıl da Türk kahvesi kültürü ve geleneğini listeye sokmayı başarmıştık. Bugüne kadar Meddahlık, Mevlevi Sema Törenleri, Aşıklık Geleneği, Karagöz, Nevruz, Geleneksel Sohbet Toplantıları, Kırkpınar Yağlı Güreş...