29 / 03 / 2024

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

1994'te başlayan UNESCO sürecinde mutlu son... Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "Gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz" dedi.



Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, kendilerine ulaşan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi (ICOMOS) ön raporuna göre, 1994 yılında başlayan UNESCO sürecinde mutlu sona ulaşıldığını söyledi.


Yirmi yıllık bir rüyanın iyi bir şekilde sonuçlandığını dile getiren Bakıcı, "Ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz. Efes'in bu listeye girmesiyle ilgili artık önünde bir engel yok. ICOMOS'un verdiği rapor bu yönde. Ben öncelikle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Bakıcı, sonucun 28 Haziran-3 Temmuz tarihlerinde yapılacak toplantıda ilan edileceğini, artık Selçuk için önemli bir sürecin başladığını kaydetti.


Efes Müzesi Müdürü ve aynı zamanda Efes Alan Yönetimi Başkanı Cengiz Topal da Efes'in UNESCO'da olması gerektiğinin bilinen bir durum olduğunu, en uzun süre aday olan yerlerden biri olduklarını, uzun soluklu bir çalışma sonrasında 6 ay öncesinden olumlu haberler almaya başladıklarını anlattı.


Konuşmaların ardından Başkan Bakıcı ve meclis üyeleri, üzerinde UNESCO yazan pastayı kesti.



AA





Geri Dön