24 / 04 / 2024

Edirne meriç nehri

Edirne meriç nehri

Bulgaristan, Tunca ve Meriç nehirlerindeki su seviyesinin rekor düzeye ulaşması nedeniyle " kırmızı alarm " ilan etti. Nehir ve barajlardaki su seviyesinin kritik düzeye ulaştığı bildirildi.

Meriç Nehri taştı!

Edirne'de, Tunca Nehri'nin ardından sabaha karşı Meriç Nehri de taştı. Debisinin yükselen Meriç Nehri, tarım arazilerine yayılmaya başladı. Tunca Köprüsü girişlerinde su birikmesi sonucu ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor!

Edirne'deki nehirlerin debisi artıyor. Kentte son günlerde aralıkla yağan kuvvetli yağışlar, havzasından da dolu gelen Edirne'de bulunan Meriç ve de Tunca nehirlerinin debilerinde artışa neden oldu.

Meriç üzerine yapılacak ikinci köprü İpsala-Kipi geçişini hızlandıracak...

İpsala ile Kipi (Bahçeköy) sınır kapıları arasında yer alan Meriç Nehri üzerinde yapılması hedeflenen ikinci köprünün, geçişleri hızlandıracağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

TOKİ’den Edirne Meriç’e 100 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Meriç projesinde kaç konut yapılacak? Sosyal konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Edirne Meriç 2022 sosyal konut projesi...

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

TOKİ Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi (e-ihale )ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi 22 Mayıs'ta!

Edirne Meriç Sulaması Yapım İnşaatı İşi ihalesi 22 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal Edirne'yi bu sene devreye alacağız!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edirne'yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak." dedi...

Edirne'de 141 gayrimenkul acele kamulaştırılacak!

Edirne'de İpsala, Uzunköprü ve Meriç'teki 141 gayrimenkul acele kamulaştırılacak. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kanal Edirne projesi yıl içinde tamamlanacak!

DSİ Genel Müdürlüğünün Edirne'de hayata geçirdiği ve bu yıl tamamlayacağı Kanal Edirne ile Meriç Nehri'nin taşkınları son bulacak.

Edirne meriç nehri Haberi

Edirne meriç nehri

Bulgaristan'da aşırı yağışların ardından sel baskınlarının yaşandığı bölgelerde durum normale dönerken nehir ve barajlardaki su seviyesinin kritik düzeye ulaştığı bildirildi. 


Çevre ve Sular Bakanlığından yapılan açıklamada, Meriç ve Tunca nehirleri için kırmızı alarm ilan edildiği, ülke genelinde dokuz barajın taştığı belirtildi. 


Ülkenin güneyinde bulunan ve taşan dokuz barajdan üçü olan Kırcaali, Studen Kladenets ve İvaylovgrad'ın suları Yunanistan üzerinden Meriç ve Tunca nehirleriyle Türkiye'ye ulaşıyor. 


Çevre ve Sular Bakanlığı, Tunca ile Meriç nehirlerindeki su seviyesinin rekor düzeye ulaşması nedeniyle Yunanistan ve Türkiye'nin uyarıldığını açıkladı. 


Bu arada Bulgar medyası, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Edirne'deki taşkınlarla ilgili bölgedeki vatandaşların sabrının tükendiğini ve zararlar konusunda dava açabilecekleri yönündeki sözlerine geniş yer ayırdı. 


Bakan Eroğlu "Özellikle onlar birtakım barajlar yaptı ama barajların işletilmesinde, taşkın hacmini bırakmıyorlar...