25 / 04 / 2024

Efeler Konağı turizme mi açılıyor

Efeler Konağı turizme mi açılıyor

Aydın Efeler Belediyesi'nin hazırlayarak Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunduğu ve desteklenmeye uygun bulunan “Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor projesinde imzalar atıldı

Bilecik Osmaneli'deki 150 konağın restorasyonu 2022'de bitecek!

Bilecik Osmaneli'ndeki tarihi konakların restorasyonla turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde de devam etti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, tescilli 150 konağın restorasyonunu 2022 yılında tamamlamayı planladıklarını dile getirdi.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'daki Ekrem İspir Konağı restore edilecek!

Elazığ'da 125 yıllık tarihe sahip Ekrem İspir Konağı, restore edilerek turizme kazandırılacak. Tarihi konağın restorasyonu için Kaymakamlık tarafından proje hazırlandı. 

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Aydın Efeler'deki Abalıoğlu Konağı restore ediliyor!

Efeler Belediyesi tarafından kamulaştırılarak kent turizmine kazandırılacak olan Abalıoğlu (Bosnalı) Konağı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Turgutlu Üzümcüler Konağı turizme kazandırılacak!

Kentin geçmişi ve geleceği arasında köprü kurmak için kolları sıvayan Turgutlu Belediyesi, Turgutlu'nun ilk kent müzesini kuruyor. Müze yapılacak Üzümcüler Konağı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Beydağ eski hükümet Konağı kent müzesi olacak!

İzmir'in Beydağ İlçesi'nde Kaymakamlık, Belediye ve Ödemiş Müze Müdürlüğü'nün işbirliğiyle yürütülen kazı çalışmaları kapsamında Hükümet Konağı yeniden düzenlenerek kent müzesi olarak turizme hizmet edecek.

Kastamonu Hüseyin Bey Konağı turizme kazandırılacak!

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Yenice köyünde bulunan ve yaklaşık 300 yıllık tarihi bulunan Hüseyin Bey Konağı'nın onarılarak turizme hizmet etmesi isteniyor.

Efeler Konağı için imzalar atıldı!

Aydın Efeler Belediyesi'nin hazırlayarak Güney Ege Kalkınma Ajansına (GEKA) sunduğu ve desteklenmeye uygun bulunan “Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor projesinde imzalar atıldı

Efeler Konağı turizme açılıyor!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen "Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor" projesi için Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata sözleşme imzaladı.

Aydın Efeler Konağı turizme açılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak. Açılış Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteleniyor.

Aydın Efeler Konağı turizme kazandırılacak!

Aydın'ın en değerli tarihi yapılarından Efeler Konağı, belediyenin hazırladığı projeyle turizme açılacak.Efeler Konağı ve içinde üretilen el sanatları, Aydın'ın sembollerinin yer aldığı görseller sergilenecek.

Gümüşhane Yeşildere Konağı turizme kazandırıldı!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Yeşildere köyünde bulunan tarihi konak İl Özel İdaresi tarafından DOKA desteğiyle restore edilerek turizme kazandırıldı ve 3 yıllığına işletmeciye kiralandı.

Efeler Konağı turizme mi açılıyor Haberi

Efeler Konağı turizme mi açılıyor


Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan ve GEKA tarafından desteklenmeye uygun bulunan "Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor" projesi hakkında görüşmek ve sözleşme imzalamak için GEKA 'nın Denizli'deki merkezine ziyaret gerçekleştirdi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ile GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata proje sözleşmesini imzaladı. 


GEKA tarafından 2015 yılı Alternatif Turizm Proje Teklif Çağrısı üzerine Efeler Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) teknik destek programı dahilinde sunduğu "TR32/15/TUR2/0030- Tarih, Efeler Konağı'nda Kültür Sanat ve Turizme Açılıyor" adlı projesi GEKA'dan destek almaya hak kazanmıştı. Efeler Belediyesi ve Aydın Valiliği ortaklığı ile tarihi yapıları restorasyon ve renovasyonla günümüze kazandırılmasının ilk çalışması olacak olan Efeler Konağı'nda yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme...