26 / 04 / 2024

efes antik kent liman

efes antik kent liman

Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat buluyor. Antik limaı için hazırlanan Antik Kanal Projesi'nde ihale sürecine gelindi.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Müze ve ören yerlerine yüzde 45'e varan zam! 1 Temmuz'dan itibaren geçerli! İşte yeni fiyat listesi...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olan yeni müze ve ören yerleri fiyatları açıklandı. Galata Kulesi, Göbeklitepe, Efes Antik Kenti, Göreme Ören Yeri giriş ücretleri ne kadar? İşte müze ve ören yerleri yeni zamlı fiyatları...

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Antik Grup'tan İzmir'e 4 yeni proje!

İnşaat yatırımlarına devam eden Antik Grup, İzmir'de yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyor. Antik Grup İnşaat İzmir yeni kent merkezinde 2 gökdelen projesi,  Yeşilyurt’ta konut projesi, Urla’da villa projesi hayata geçirecek.

Selçuk Efes Antik Kenti’nde inşaat yasağı uygulanmıyor mu?

Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra denizle buluşturacak olan inşaattaki gürültü kirliliğinin 01.30’a kadar devam ettiği bildirildi...

Patara Antik Kenti kent kapısı projesinin detayları belli oldu!

Antalya'da bulunan Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğindeki 10 metre yüksekliğinde bulunan 2 bin yıllık olduğu düşünülen kent kapısının projesinin detayları ortaya çıkıyor.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Hasankeyf’te yıkım hızlandı!

Batman’da tamamlaması planlanan Ilısu Barajı altında kalacak antik kent Hasankeyf ilçesinin yıkım işlemi sürüyor.

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündeminde!

Efes Antik Liman Kenti Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Efes Antik Kanal Projesi'ne 53 teklif!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen 35 İzmir Projesi'nin ilk etabı için düzenlenen ihalede 53 teklif verildi.

efes antik kent liman Haberi

efes antik kent liman

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve her yıl 1 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti'ni denize bağlayan antik liman, yeniden hayat bulacak.


Son bulgulara göre kuruluşu 9 bin yıl öncesine uzanan ve 14'üncü yüzyıla kadar yaşamın devam ettiği Efes Antik Kenti'nde Küçük Menderes Nehri ve Marnas Çayı'nın getirdiği alüvyonlarla kapanan antik limanın ortaya çıkarılması için "Antik Kanal Projesi" başlatıldı.


Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'den milletvekili adayı olduğu 2011 seçimleri öncesi İzmir için vadettiği 35 proje arasında yer alan "Antik Kanal Projesi"nde ihale aşamasına gelindi.


DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Efes Antik Kenti'nin deniz bağlantısını kuran kanalın 6 bin 130 metrelik kısmının alüvyonla dolduğunu, projeyle kanalın genişletilerek tarihte olduğu gibi yine Efes Antik Limanı'nın...