25 / 04 / 2024

Efkan Ala kimdir

Efkan Ala kimdir

Ala,"Mesela imar konusunda. İmar konusunda düzenlemeler yaptık. Şimdi o düzenlemeleri yasal hale de getireceğiz, hayata geçireceğiz ve insanlar kendilerini rahatsız eden bu tür imar uygulamalarından kurtulmuş olacaklar." dedi.

Efkan Ala uyardı: Bayramda trafiğe dikkat!

Bayram trafiği genelgesi yayımlandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kurban Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı. Bayramda tüm polisler ceza yazabilecek. Sivil ihbarlı denetimler yapılacak.

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'de inşa edilen Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi açıldı. Açılışa, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala katıldı.

Denizli Ornaz Vadisi meclis gündeminde!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Ornaz Vadisi'ne ilişkin soru önergesi hazırladı.Basmacı, sorularını İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya sordu.

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi tarafından kiralanan taşınmaz TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi tarafından kiralanan bir taşınmaza ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Bursa Milletvekili Efkan Ala'ya iletti.

Ankara Keçiören'deki yol çalışmasının neden olduğu sorunlar TBMM'de!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışması nedeniyle kesilen ağaçlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Niğde teleferik projesi için soru önergesi hazırlandı!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de yapılması planlanan teleferik projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu..

Niğde'deki köylülere imarlı arsa verileceği iddiaları mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki köylülere imarlı arsa verileceği iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Şanlıurfa'da imara uygunsuz yapılara ruhsat verildiği iddiaları mecliste!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Şanlıurfa'da imar ve iskan planına uygun olmayan yapılara ruhsat verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

İznik Gölü'nün etrafında yapılaşma olduğu iddiası mecliste!

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü'nün etrafında yapılaşma olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayışoğlu sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.

Bursa Kestel Bölge Parkı açıldı!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından Kestel’e kazandırılan ‘Bölge Parkı’, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı görkemli bir törenle hizmete açıldı.

ODTÜ’deki yol sorunu Meclis'e taşındı!

ODTÜ’deki yol karmaşası CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşındı. Erdoğdu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, ODTÜ’de neler olup bittiğini sordu.

Gebze Belediyesi tarafından yapılan kiralamaya ilişkin 5 sorun TBMM'de!

Bir firmanın Gebze Belediyesi ile yapmış olduğu kira sözleşmesinin hükümlerine uymadığı iddiaları meclise taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..

Engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, görme ve ortopedik engelliler için yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya 3 soru sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gayrimenkul satışları mecliste!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesinin taşınmaz satışlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Efkan Ala kimdir Haberi

Efkan Ala kimdir

İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör olaylarının arkasında devletin bulunduğu iddialarına ilişkin, "Bunlar ciddiye alınacak şeyler değil" dedi.


Ala, AA'ya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 


"HDP'li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın Twitter hesabından yaptığı, 'Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" açıklaması sorulan Ala, Buldan'ın öğretmenlere yönelik bu tehdidi izale edecek, ortadan kaldıracak yeni bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.


Milletvekilleri de dahil herkesin en önemli görevlerinden birinin, çocukların iyi bir eğitim almasını sağlamak olduğunu belirten Ala, "Bu eğitimi kim verecek, öğretmenler. Öğretmenlerimizin huzurunu, güvenliğini sağlamazsak, onları oralarda görev yapacak motivasyonla desteklemezsek, hatta bunun tersini yaparsak, doğrudan hem öğretmenlerimize hem çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Onun için bence silmiş olması iyi bir şeydir ama daha doğru olan onu giderici açıklama yapmaktır....