20 / 04 / 2024

Efkan Ala uyardı: Bayramda trafiğe dikkat!

Efkan Ala uyardı: Bayramda trafiğe dikkat!

Bayram trafiği genelgesi yayımlandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kurban Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı. Bayramda tüm polisler ceza yazabilecek. Sivil ihbarlı denetimler yapılacak.




İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kurban Bayramı tatili boyunca alınacak trafik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı. Bayram tatillerinde trafik yoğunluğunun arttığı, buna bağlı olarak da üzücü trafik kazalarının meydana geldiği belirtilen genelgede, vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla trafikte alınacak ilave tedbirlere yer verildi.


Polis izin yapmayacak

Son zamanlarda şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı kazaların arttığı belirtilen genelgede, yolcu otobüslerinin denetimine ağırlık verilmesi istendi. Genelgeye göre, trafik hizmetlerinde görevli tüm personelin izni iptal edilecek, ihtiyaç duyulması halinde genel hizmet personelinden de trafik hizmetlerinde yararlanılacak.


Saygılı davranılacak

Trafik şubelerinde büro hizmetlerinde görevli personel, trafiğin denetimiyle görevli ekiplere takviye olarak görevlendirilecek, ekip sayısı artırılarak önemli kavşak, geçit ve güzergahlarda sabit ekipler konuşlandırılacak. Görevliler, kılık ve kıyafetleri ile ekip araçlarının temiz ve bakımlı olmasına özen gösterecek, sürücülere hitap edilirken saygılı olunacak.

Trafik polislerinin yanı sıra genel hizmet polisleri, trafikte kural ihlallerine karşı bayram tatili süresince daha hassas olacak. Tespit ettikleri ihlallere ilişkin düzenledikleri tutanakları trafik ekiplerine teslim edecek. Özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerindeki yoğunluğun etkisiyle tıkanıklık yaşanan karayollarında gerekli tedbirler alınacak, buralarda ilave ekipler görevlendirilerek gerekiyorsa ışıklara müdahale edilip trafiğin akışı sağlanacak.


Sivil denetim

Trafik denetim hizmetlerinde görevli ekip ve personelin bir kısmı "sivil ihbarlı denetimlerde" görevlendirilecek. Bu ekipler hatalı sollama, yakın takip, ışık ihlali, emniyet kemeri ihlali ile araç kullanırken cep telefonu kullanan sürücüleri tespit edip ceza uygulanmasını sağlayacak.

Ekipler sorumluluk bölgelerinden kesinlikle ayrılmayacak, sürücülerin kolaylıkla görebileceği konumda yola 90 derece açıyla bulunacak, gece tepe lambaları açık olacak.



Yeni Asır


Geri Dön