29 / 03 / 2024

Ege Atık İzmir bölgesindeki tüm firmalarla çalışma hedefi

Ege Atık İzmir bölgesindeki tüm firmalarla çalışma hedefi

İzmir Serbest Bölge’de firmalara entegre atık, tehlikeli ve tehlikesiz atık, ambalaj atık yönetimi ve çevre danışmanlığı hizmetleri veren Ege Atık, yüzde 30’una hizmet götürdüğü bölgedeki tüm firmalar ile çalışmayı hedefliyor.

Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na bedelsiz kiralama iddiası! 

Hazine arazilerinin Sıfır Atık Vakfı’na bedelsiz kiralanabileceğine ilişkin açıklamalar tartışma yarattı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan,“Arazilerin 3. kişilere verilebileceği dile getiriliyor” dedi

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

İzmir Selçuk’a katı atık transfer merkezi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet verdiği ilçelerdeki çevre projelerine bir yenisini daha ekliyor. Selçuk'ta hayata geçirilecek katı atık transfer merkezi, benzerlerinden farklı olarak tamamen kapalı sistemle çalışacak ve aynı anda 2 TIR’a birden aktarım yapılabilecek.

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

İzmir katı atık bertaraf tesisi mecliste!

İzmir Milletvekili Ali Yiğit, İzmir'e yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit, katı atık bertaraf tesisi konusundaki izin süreçlerinin bir türlü sonuçlanmadığını belirtti..

Aziz Kocaoğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında konuştu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Katı Atık Bertaraf Tesisi hakkında verilen kararı değerlendirerek yorum yaptı.

İzmir Palamutarası'na katı atık bertaraf tesisi kurulacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katı atık bertaraf tesisi kurmayı planladığı Palamutarası'na Menderes Belediyesi de hayvan barınağı yapmak istiyor. Gözler Orman Bölge Müdürlüğü'nde...

Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne ek ünite inşa ediliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak belediye 88.4 milyon liralık ek ünitelerin inşaatını hızla tamamlıyor.

Ege Atık, İzmir Serbest Bölge’deki tüm firmalarla çalışmayı hedefliyor!

İzmir Serbest Bölge’de firmalara entegre atık, tehlikeli ve tehlikesiz atık, ambalaj atık yönetimi ve çevre danışmanlığı hizmetleri veren Ege Atık, yüzde 30’una hizmet götürdüğü bölgedeki tüm firmalar ile çalışmayı hedefliyor.

Mordoğan'a ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi sınırlarına bağlanan Mordoğan’ın evsel atık su sorununu çözmek için ihaleye çıkıyor. Turistik beldeye hem 100 kilometrelik kanalizasyon şebekesi döşenecek hem de ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.

İzmir'de Kuzey Bölgesi katı atık değerlendirme projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından; İzmir'de Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesi için 23 Mart 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı yapılacak.

Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisi alanı mera çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes Palamutarası Mevkii'nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin 2013 yılı Aralık ayında ağaçlandırılacak alan vasfından çıkarılıp mera olarak tescil edildiği belirlendi.

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4. fazının temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak 4. Faz ünitelerinin temelini attı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, farklı konularda çok önemli mesajlar verdi.

Ege Atık İzmir bölgesindeki tüm firmalarla çalışma hedefi Haberi

Ege Atık İzmir bölgesindeki tüm firmalarla çalışma hedefi

Bursa’da entegre atık yönetimi alanında uzmanlaşmış Burkasan Atık Yönetimi ile İzmir’de tekstil atıklarında ihtisaslaşmış Yalurlar Tekstil Geri Kazanım ve atık kağıtlar özelinde ihtisaslaşmış Özmüşler AŞ’nin konsorsiyum olarak kurduğu Ege Atık Yönetimi AŞ, İzmir Serbest Bölge’de şubat ayında faaliyete başladı. 4 milyon dolarlık yatırımla şekillenen tesis, 200’ü aşkın firmayı barındıran tüm bölgenin ihtiyacına yanıt verebilecek kapasitede. Şubat ayında devreye alınarak bölgenin yüzde 30’una hizmet vermeye başlayan tesisin resmi açılışının önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi planlanıyor. 


Firma olarak uzun yıllardır Bursa Serbest Bölge’de atık yönetim faaliyeti uyguladıklarını vurgulayan Burkasan Plastik Kimya Ambalaj Atık Geri Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kılıç, “3 firma bir araya gelerek, İzmir Serbest Bölge’nin atık yönetimi için tüzel kişiliklerin oluşturduğu bir şirket kurduk. Bölgenin ihtiyacını tespit ederek, ekipman ve proses...