16 / 04 / 2024

Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanı kim

Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanı kim

Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkam Ender Yorgancılar, 2012 yılında uygulamaya giren yeni teşvik sisteminin haksız rekabet yarattığım öne sürdü ve İzmir'de yatırımlar geriledi dedi...

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ege Bölgesi'nde yüzde 154 arttı! Ev alacaklar dikkat! Deprem ve pandemi...

Ege Bölgesi'nde konut fiyatlarının yüzde 154'lere varan oranlarda yükseldiğinin altını çizen Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkul fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konutta Ege Bölgesi gözde oldu!

Ege Bölgesinde konut satışlarında lider Denizli oldu. Denizli’nin 2 bin 41 konut satışı ve yüzde 80.9 oranında artışla ilk sıraya listede, İzmir 11 bin 116 konut satışı ve 69.1 artış ile ikinci, Aydın 4 bin 97 konut sayısı ve yüzde 59.9’luk artışla üçüncü oldu.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

Ege Bölgesi'nde kiralar uçuşa geçti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Ege bölgesinde yer alan konutların kira ücretlerini değerledi. 

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

İzeltaş'ın acı günü! İsmet Yorgancılar vefat etti!

İzeltaş'ın Onursal Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yorgancılar 92 yaşında vefat etti.

Ege'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Ege'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini açıkladı.

Ege Bölgesi'nde Mart ayında 20 bin 192 konut satıldı!

TÜİK tarafından Mart ayı konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, Ege Bölgesi'nde satılan toplam konut sayısı 20 bin 192'ye ulaştı. İzmir, 8 bin 59 konut satışı ile zirvede yer aldı.

Ege Bölgesi'nde 2 ayda 14 bin konut satıldı!

Konut satışında hızla yükselen Ege Bölgesindeki 7 il, 2016 yılında ortalama yüzde 7'lik bir büyüme oldu. Ege'de bu yılın Ocak ayında 13 bin 985 konut satıldı.

Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meydanı'nda düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde konuştu. Eroğlu, Ege Bölgesi'ne 27 milyar liralık yatırım sözü verdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanı kim Haberi

Ege Bölgesi Sanayi Odası başkanı kim



EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 2012 yılında uygulamaya giren yeni teşvik sisteminin haksız rekabet yarattığını öne sürdü.


Sanayide kan kaybı tartışmalarının sürdüğü İzmir'de teşvikten yararlanan yeni yatırım oranlarında 2011 yılından sonra başlayan gerileme, 2013 yılında da devam etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkam Ender Yorgancılar, 2012 yılında uygulamaya giren yeni teşvik sisteminin haksız rekabet yarattığım öne sürdü. EBSO rakamlarından derlediği bilgilere göre yatırımlar için Oda taralından 2011 yılında 29 teşvik belgesi verilirken bu rakam 2012'de 25, 2013'te 22'ye geriledi. 2013 yılında belge alan yatırımların toplam miktarı 62,8 milyar lira olurken bu yatırımlarda 562 kişinin istihdam edilmesi öngörüldü. 


Teşvik belgelerinin yüzde 18'i komple yeni yatırımlara verilirken yüzde 82'si ise tevsi, modernizasyon ve ürün çeşitlendirme yatırımlarına verildi. Rakamları değerlendiren...