25 / 04 / 2024

ege bölgesi yatırımları

ege bölgesi yatırımları

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığı konusunda hem uluslararası piyasalarda, hem de yerel anlamda umut verici gelişmeler yaşandığını açıkladı. Öztürk, yakın zamanda yatırımların tamamlanmasıyla Ege’nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti olacağını dile getirdi.

Ege Bölgesi'nde dönüşüm hayati önem taşıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Ege Bölgesinde kentsel dönüşümün gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi için hayati bir önem taşıdığını belirtti.

Ege'ye 4 turizm serbest bölgesi!

Ege Serbest Bölgesi'nin genişleme talebiyle ilgili protokolü imzalayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada İzmir, Balıkesir, Muğla ve Aydın'da, 'Turizm Ticaret Serbest Bölgeleri' kurulacağının müjdesini verdi

Fikri Işık: Akdeniz, Ege-Marmara ve Karadeniz'e yatırım bölgesi kurulacak!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Akdeniz, Ege - Marmara ve Karadeniz’e 3 büyük üretim - yatırım bölgesi kurulacağını söyledi. Bu bölgelerde sanayici binaya para bağlamayacak. Fabrikayı devlet yapacak, sanayici kira ödeyecek

Ege Bölgesi, daha çok teşvik istiyor!

Türkiye'yi gelişmişlik sırasına göre 6 bölgeye ayıran, stratejik ve büyük ölçekli yatırımları nerede olduğuna bakmaksızın destekleyen ve 2012'de yürürlüğe giren yeni teşvik sistemi Ege'ye yeni yatırımı çekmede yetersiz kaldı.

İlker Aycı: Yatırımlar artık Ege'ye doğru kayıyor!

Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye ’nin Marmara ’dan ibaret görülmediğini ve Manisa, Balıkesir, İzmir gibi Ege kentlerini de ilginin arttığını dile getirdi

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. B Ve B Bodrum Bitez Turistik Yatırımlar Ve Hazır Ofis Hizmetleri Anonim Şirketi'nin merkezi Şişli'de yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya her alanda yatırımlarına son gaz devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Beldiyesi, Bursa'nın 17 ilçesi ile daha yaşanabilir bir kent haline gelmesi için ilçelerde de ulaşımdan altyapıya, çevreden sosyal tesislere kadar her alanda yatırımlarına devam ediyor.

Eskişehir'de fabrika yatırımları için gaza basıldı! 2030 yılında toplam bin 250 fabrika olacak!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir'e yapılan sanayi yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek, hedeflerinin 2030 yılına kadar bin 250 fabrika olduğunu açıkladı.

GAP yatırımları bölge ihracatını 28'e katladı! Yapılan yatırımlar 14 milyar doları aştı

GAP kapsamında tarımdan sanayiye, ulaşımdan yenilenebilir enerjiye çeşitli sektörlerde 34 senedir bölgenin kalkınması için destek verilmekte. Bölge illerinin 2000 yılında 503,5 milyon dolar olan ihracatı, GAP kapsamında yapılan yatırımlar ile 14 milyar doları geçti. İşte haberin detayları...

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğüne, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımları için 4 milyar Türk lirası ödenek tahsis edildi...

Herkes merakla bekliyordu! Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni belli oldu!

Herkesin merakla beklediği Euro bölgesi yatırımcı güveni, beklentilerin keskin bir şekilde kötüleşmesi sebebiyle Mart ayında tahminlerden daha fazla gerileme eğilimi kaydetti. Anketin beklenti ölçüsü önceki aya göre -6,0'dan -13,0'a indi.

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

ege bölgesi yatırımları Haberi

ege bölgesi yatırımları

Deniz taşımacılığı sektöründe uluslararası alanda önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege'de devam eden limanları demiryolu ve karayolu ağlarıyla birbirine ve sanayi bölgelerine bağlayacak yatırımların tamamlandığı ölçüde Ege'nin hem lojistik merkez, hem yatırım cenneti haline geleceğini açıkladı.  Öztürk, ekonomide tüketici güven endeksinin yükseldiği, ülkemize yabancı fon girişlerinin hızlandığı, borsada rekorların kırıldığı, dövizde yükselme eğiliminin hız kestiği bir ayın geçtiğini ifade etti.


'MERKEZ HALİNE GELECEK'

Ege Bölgesi'nde ise limanları demiryolu ve karayolu ağlarıyla birbirine ve sanayi bölgelerine bağlayacak yatırımların devam ettiğini dile getiren Öztürk, "İzmir-İstanbul otoyol çalışması iki taraftan devam ediyor, 2018 sonunda tamamlanması planlanıyor.


Bu yıl ihaleye çıkarılması düşünülen İzmir Körfez Geçişi Projesi'nde imar planı çalışmaları devam ediyor. Kemalpaşa Lojistik Merkez demiryolu bağlantısı tamamlandı. Seferihisar,...