24 / 04 / 2024

İlker Aycı: Yatırımlar artık Ege'ye doğru kayıyor!

İlker Aycı: Yatırımlar artık Ege'ye doğru kayıyor!

Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye ’nin Marmara ’dan ibaret görülmediğini ve Manisa, Balıkesir, İzmir gibi Ege kentlerini de ilginin arttığını dile getirdi




Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nden ibaret olmadığını yatırımların Ege'ye doğru kaydığını söyledi. Aycı, "Yatırımlarda, Manisa, Bursa, Balıkesir,  İzmir  gibi güneybatıya kayma var" diye konuştu. Dünyanın önde gelen 120 Japon firması ekonomik performansı ile yıldızı parlayan Türkiye'ye yatırım kararı aldığını belirten Aycı, bu Japon şirketlerin Türkiye pazarına girmek için hazırlık yaptığını da açıkladı. 


CEO'ların radarı

Aycı, "Aktif olarak Türkiye'de 200 Japon şirketi bulunuyor. Yeni şirketler, temsilcilik, ofis, şirket açma konusunda araştırma yaparken, mevcut şirketler de yatırımlarını ikiye katlamak istiyor" diye konuştu. Aycı, "Türkiye artık seçim gündemlerinde gerilen bir ülke değil. Mali disiplinden taviz verilmiyor. Demokratik olgunluğa ulaşırken, ekonominin, istikrarın öneminin de farkında. 2014'ün Türkiye için riskli bir yıl olduğunu söyleyemem. Esas risk dünya ekonomisinde. Artık, Türkiye, Marmara bölgesinden ibaret değil. Yatırımlar bu bölgeden kaymaya başladı. Manisa, Bursa, Balıkesir, İzmir gibi güneybatıya kayma var. Yatırımcıların tutuk olmaları, yatırım miktarını düşük tutmaları Türkiye'yle değil dünya ekonomisinin getirdiği iştahsızlıkla alakalı. Geçen yıl dünyanın en büyük 100 şirketinin CEO'larına radarlarındaki 20 ülke sorulduğunda Türkiye'yi de söyledi. Böyle bir listede ilk kez Türkiye de çıktı" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön