19 / 04 / 2024

Aysun Göksu: Varlık Yönetim Fonu yatırımları artıracak!

Aysun Göksu: Varlık Yönetim Fonu yatırımları artıracak!

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, kurulacağı açıklanan Varlık Yönetim Fonu'nun yatırımları artıracağını söyledi.



Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Aysun Göksu, kurulacağı açıklanan Varlık Yönetim Fonu'nda özelleştirmeden elde edilen gelirler, emeklilik ve işsizlik fonu kaynaklarının kullanılmasının beklendiğini belirterek, "Kaynağın ağırlıklı olarak başta alt yapı ve ileriye dönük yatırım projelerinde kullanılacağını düşünüyoruz." dedi.  


Göksu yazılı açıklamasında, Türkiye'de yeni telaffuz edilen uygulamanın dünyada 70 yıla yakın geçmişi bulduğunu belirterek, fonun ilk zamanlar ülkelerin yabancı para rezervlerini değerlendirmek üzere ortaya çıkan ve Ulusal Fonlar diye adlandırılan "Sovereign Wealth Funds" kavramı olarak şekillendiğini ifade etti.


Ülkelerin resmi rezervleri dışındaki birikimlerinden oluşturulan fonun genel olarak cari işlemler fazlasından kaynaklanan gelirin uzun vadede ekonomiye katkı sağlayacak sermaye akışı sağladığını aktaran Göksu, şunları kaydetti:


"Fon özellikle de ekonomik kaos zamanlarında dalgalanmalara karşı bir önlem niteliği taşımaktadır. Ülke varlık fonlarını diğer fonlardan ayıran özellik ise bu fonların yönetim kontrolünün devlet himayesinde olmasıdır.


AA


Geri Dön