24 / 04 / 2024

ek emlak vergisi

ek emlak vergisi

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

Lüks konuta ek vergi geliyor!

Vergi reformu paketi için çalışmalar devam ediyor. Pakette bir değişiklik olmaması durumunda 5 milyon liradan daha değerli konutlar için emlak vergisinin yanında yüzde 1 ek vergi daha konulması amaçlanıyor.

Emlak vergisi ödemesinde süre daralıyor! Ödenmezse ceza katlanacak! Son gün 30 Kasım!

Konutu, iş yeri, aracı, arsası olan vatandaşlar için sayılı gün kaldı. Kasım ayıyla beraber Emlak Vergisi ve ek MTV’nin ödenmesi gerekiyor. Ödeme yapılmadığı takdirde faiz işlemeye başlıyor. İşte detaylar...

Milyonları ilgilendiriyor! Emlak Vergisi ve ek MTV ödemeleri başladı!

Kasım ayının gelmesi ile beraber Emlak Vergisi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla gerçekleşen ek MTV'nin ikinci taksit ödemeleri başladı.

Tapu harçları ve emlak vergisi düşürülmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Köksal Ünal, bir defalık “değer artışı affı ile gayrimenkullerin gerçek değerine getirilmesi koşuluyla tapu harçları ve emlak vergisi oranlarının düşürülmesini önerdi.

Avanos Belediyesi'nden emlak vergisi duyurusu!

2015 emlak vergisi ödemesi kapsamında ikinci taksit dönemi için son gün yaklaşıyor. İkinci taksit ödemeleri için devletin herhangi bir ek süre durumu söz konusu olmadığından vatandaşların dikkat etmesi gerekiyor.

Emlak vergisi gecikme zammı gider yazılır mı?

Taşınmaz malın sahibi gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişiler adına da olabiliyor. Emlak vergisi ödemeleri gider olarak gösterilebiliyor. Peki, emlak vergisi gecikme zammı gider yazılır mı? Yazılamaz mı?

Emlak vergisi gider mi maliyet mi?

Bir taşınmazın sahibi gerçek kişiler olabileceği gibi tüzel kişiler adına da olabiliyor. Şirket adına ödenen emlak vergisinin gider olarak mı yoksa maliyet olarak mı dikkate alınacağı merak ediliyor. Peki, emlak vergisi gider mi maliyet mi?

Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Gerçek kişilerin vergilendirilmesinde ise meskenler için muafiyet bulunuyor. 200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip kimseler diğer koşulları da taşımaları halinde muaf olabiliyor. Peki, muaf olmayanlar ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Kamulaştırılan arsanın emlak vergisi!

Kamu yararının gerektirdiği durumlarda gerçek veya tüzel kişilerin özel mülkiyeti kapsamında bulunan bir gayrimenkul kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırılan arsanın emlak vergisi ödenir mi? İşte karar örneği..

Mehmet Şimşek: Emlak vergisi ile ilgili bir çalışmamız yok!

Batman'da bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emlak vergisine dair bir takım sıkıntılar olduğuna vurgu yaparak, "Zaman içinde o sistemi de gözden geçirmek, reforme etmek lazım" dedi...

Emlak vergisi kira gelir vergisinden düşülür mü?

Kira gelir vergisinde gerçek gider yöntemi seçilerek bazı giderlerin vergi ödeme hesabından düşülmesi sağlanabiliyor. Buna göre, gerçek gider yönteminin seçilmesi indirilecek giderler nelerdir? Emlak vergisi kira gelir vergisinden düşülür mü?

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

Emlak vergisi neye göre hesaplanır?

Emlak vergisinden muaf değilseniz emlak vergisini ödemekle yükümlü olursunuz. Peki ödeyeceğiniz emlak vergisi neye göre hesaplanır? Hesaplamada hangi değerler dikkate alınır? sorularının cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

ek emlak vergisi Haberi

ek emlak vergisi

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri bulunan riskli binalardan ek emlak vergisi alınmasını önerdi.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; çalışmasını tamamlayan araştırma komisyonu, hazırladığı taslak raporunda sona geldi. Komisyon Başkanı Recep Uncuoğlu, rapor toplantısında bazı yeni önerilerini şu şekilde anlattı:

“Bugün otoparkı olmayan, eski yönetmeliklere tabi olarak yapılmış, asansörü olmayan ya da çekme mesafeleri, yeşil alanları, donatıları olmayan ve altında ticari faaliyetlerin sürdüğü yapıların, özellikle deprem riski taşıyan yapıların bir anlamda belediyelerimize, şehirciliğe bir yük, bir risk oluşturması gerekçesiyle, kademeli şekilde belediyelerimizin daha fazla emlak vergisi almalarını ve bu emlak vergisi farklarından oluşturdukları bütçeyi de mutlaka kentsel dönüşümde kullanmalarını önereceğiz. Bizim öngördüğümüz, mevcut emlak vergilerinin belli oranlarda, belli yapılar için bir...