23 / 04 / 2024

ekim 2019da kiraya ne kadar zam gelecek

ekim 2019da kiraya ne kadar zam gelecek

Enflasyon oranları TÜİK tarafından bugün açıklandı. Böylece 2019 Ekim ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki Ekim 2019'da kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2019 Ekim ayı kira artış oranları...

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 6 adet gayrimenkul kiraya veriliyor! İhalesi 24 Ekim'de! 

Kahramanmaraş Pazarcık Belediyesi, Kahramanmaraş ili, Pazarcık ilçesi, Menderes, 15 Temmuz, Evri Taşbiçme ve Bağdın-ı Sağır mahallelerinde yer alan 6 adet gayrimenkulü 3 ve 10 yıllık süreyle kiraya veriyor. Peki kiralama bedelleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

O AVM'deki 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 24 Ekim'de!

Ordu Altınordu'da yer alan Gülyalı Marino Port AVM'deki 9 adet iş yeri kiraya veriliyor. Peli Gülyalı Marino Port AVM'deki iş yerlerinin aylık kira bedelleri ne kadar? İşte detaylar...

Yapı Kredi Koray GYO Levent Loft'taki gayrimenkullerini 165.7 bin TL'ye kiraya verdi!

Yapı Kredi Koray GYO'nun portföyünde bulunan Levent Loft'ta bulunan gayrimenkullerinden  Ekim 2020'de, diğeri ise Aralık 2020'de yıllık bazda toplam KDV hariç 165 bin 763 TL  bedelle kiraya verildi. 

Ankara’daki 100 TL’ye kiralık konutların kurası 29 Ekim'de!

Ankara Mamak ilçesinin Eserkent semtinde 400 sosyal konut 100 TL'ye kiraya verilecek. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Melih Aşık, bugünkü yazısında; 29 Ekim'de kurası yapılacak olan sosyal konut projesini kaleme aldı. 

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ndeki ticari alanlar kiraya verilecek!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde yer alan bazı fakülte ve yüksekokul içerisinde bulunan, fast-food, kantin, oyun alanı ve kiralık dükkan gibi taşınmazlar 27 Ekim 2020 günü kiraya verilecek.

Ekim 2020 kira artış oranları yarın açıklanıyor!

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Ekim ayı kira artış oranlarını merak ediyor. Milyonların merakla beklediği rakamlar, yarın açıklanıyor...

Edirne İpsala'daki tarım arazileri kiraya veriliyor!

Edirne İli Yenikarpuzlu Belediye Başkanlığı, Edirne İpsala'daki tarım arazilerini kiraya verecek. Kiralama ihalesi 9 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ekim 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Ekim ayı kira artış oranlarını araştırıyor. Peki Ekim 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

Gayrimenkul sahipleri ile kiracılar 2019 yılı Kasım ayı TEFE TÜFE kira artışı oranlarını araştırıyor. Peki Ekim 2019 enflasyon rakamları ne oldu? Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

Erciyes Üniversitesi'ne tahsisli otel kiraya verilecek! İhalesi 25 Ekim'de!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli, Kayseri Melikgazi'deki 35 odalı 120 yatak kapasiteli otel kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 25 Ekim'de yapılacak...

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek!

Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi'ne ait 3 gayrimenkul kiraya verilecek. Gayrimenkullerin ihalesi 25 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

3 soruda kira artış oranı Ekim 2019!

Gayrimenkul kira sözleşmesi 2019 yılının Ekim ayında yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları dün açıklandı. Peki Ekim'de kiraya ne kadar artış yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Ekim 2019...

Kira artış oranları Ekim 2019!

Kira artış oranları Ekim 2019 vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer alıyor. Kira artış oranları Ekim 2019 bugün belli oldu. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek?

ekim 2019da kiraya ne kadar zam gelecek Haberi

ekim 2019da kiraya ne kadar zam gelecek

Ev sahipleri ve kirada oturan vatandaşlar  Ekim ayı TEFE TÜFE kira artışı oranlarını araştırıyor. Kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılara yıllık olarak belirli oranda zam yapılıyor. Yapılacak bu zamlar Borçlar Kanunu kapsamında hesaplanıyor.

2018 yılında enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz olarak yansıması sebebiyle kira artışı hesaplamasında değişiklik yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçen sene Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira zam oranları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre hesaplanacak.
 
Yapılan bu değişikliğe göre; Türk Borçlar Kanunu'nun Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının esas alınacağına ilişkin hüküm, kira sözleşmeleriyle akdedilmiş diğer...