23 / 04 / 2024

Erciyes Üniversitesi'ne tahsisli otel kiraya verilecek! İhalesi 25 Ekim'de!

Erciyes Üniversitesi'ne tahsisli otel kiraya verilecek! İhalesi 25 Ekim'de!

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli, Kayseri Melikgazi'deki 35 odalı 120 yatak kapasiteli otel kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 25 Ekim'de yapılacak...



Mülkiyeti hazineye ait, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsisli, Kayseri Melikgazi İlçesindeki, 35 odalı 120 yatak kapasiteli, 105 kişilik toplantı salonu, 1 adet kuaför/cilt bakım, sosyal alan/oyun alanı, sauna/hamam/duş alanları, 7 adet ofisten ve müştemilatlardan oluşan otel 10 yıllığına kiraya verilecek.

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile  25 Ekim 2019 günü saat 10.00’da Yenidoğan Mahallesi Turhan Baytop Sokak No:1 38280 Talas/Kayseri adresinde,  Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İhale Komisyon Başkanlığı tarafından yapılacak.

İlan metni:
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NDEN

Mülkiyeti hazineye ait, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne tahsisli, Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Erciyes Mahallesi, Tekir Yaylası mevki, K35-d-21-b-1-d pafta, 11427 ada, 1 parsel numaralı, 3.580,00 m² yüzölçümlü taşınmazın 975,78 m².lik kısmı üzerinde 3.633,00 m².lik kapalı alana sahip 35 odalı 120 yatak kapasiteli, 105 kişilik toplantı salonu, 1 adet kuaför/cilt bakım, sosyal alan/oyun alanı, sauna/hamam/duş alanları, 7 adet ofisten ve müştemilatlardan oluşan otel ve müştemilatları 10 yıl müddetle kiraya verilmek üzere 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile ihaleye çıkarılmıştır.

Kiraya verilecek taşınmazın yıllık tahmini kira bedeli 70.000,00-TL+KDV olup, geçici teminat tahmin edilen kira bedelinin % 3’ ü 2.100,00-TL’ dir.

İhale 25/10/2019 Cuma günü saat 10.00’da Yenidoğan Mahallesi Turhan Baytop Sokak No:1 38280 Talas/KAYSERİ adresinde Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İhale Komisyon Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (Yenidoğan Mahallesi Turhan Baytop Sokak No:1 38280 Talas/KAYSERİ- Rektörlük Binası) adresinde görülebilir. 1.000,00-TL karşılığında satın alınabilir.

İhaleye iştirak edecek olanlar tekliflerini 25/10/2019 Cuma günü saat 10.00’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında İhale Komisyonu Başkanlığına ulaştırılmak üzere Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı personeline imza karşılığında verilebileceği gibi iadeli taahhütlü posta ile de gönderilebilir.

İhaleye iştirak edecek olanların;
1-) Şartname ekinde yer alan örneğe (EK-1 formu) uygun olarak hazırlayacakları teklif mektubu (Teklif mektubu iç zarf içine konularak kapatılacaktır.)

2-) Yasal yerleşim yeri sahibi olduklarına ilişkin belge,(Gerçek kişiler için Nüfus Müdürlüklerinden veya E-devletten, Tüzel Kişiler için Ticaret ve/veya Sanayi Odasından alınacak bir belge ile belgelendirilecektir. Bu belgeler ihale ilan tarihinden sonra olmalıdır.)

3-) Tebligat için Türkiye’de adresini gösteren belge, (İstekli tarafından şartname ekinde yer alan EK-2 Formuna uygun bir dilekçe ile belgelendirecektir.)

4-) Gerçek kişilerin T.C. Kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını gösteren belge, ( İlgisine göre nüfus cüzdanı ve vergi kimlik kartının aslı veya noter tasdikli sureti ),

5-) Adli sicil belgesi;
-Gerçek kişi olması halinde ihale ilan tarihinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından veya E-devletten alınacak adli sicil belgesi.
-Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliği oluşturan gerçek kişilerin ihale ilan tarihinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Savcılığından veya E-devletten alınacak adli sicil belgesi.

6-) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odası ve ilgili meslek odası belgesi;
-Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkarlar odasından alınmış odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
-Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuat gereği kayıtlı bulunduğu ticaret ve/veya sanayi odasından alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge;

7-) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;
- Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi,
- Tüzel kişi olması halinde; ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

8-) Vekaleten ihaleye katılma halinde, vekil adına düzenlenmiş ihaleye katılmaya ilişkin noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi,

9-) Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne hitaben işin adına alınmış 2.100,00-TL tutarında geçici teminat makbuzu veya geçici teminat mektubu(Limit içi-süresiz ve teyit yazılı),

10-) İhale dokümanının satın alındığına dair 1.000,00-TL.lik banka dekontu veya alındı makbuzu.

11-) Bütün sayfaları istekli tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş kira şartnamesi metni,

12-) Yer Görme Belgesi: İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair ekli örneğe uygun yazılı beyan ( Ek-3 Formu )

13-) İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış vergi dairesine borcunun bulunmadığına dair belge,

14-) İhale ilan tarihinden sonra ilgili dairesinden veya internetten alınmış Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) borcunun bulunmadığına dair belge,

15-) Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne borcu bulunmadığına dair borcu yoktur yazısı ( Erciyes Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığından alınacaktır.)

16-) Terör örgütleriyle iltisakı veyahut irtibatının bulunmadığına dair taahhütname ( Ek-4),

17-) İflas eden tasfiye halinde olan işleri mahkeme tarafından yürütülen konkordato ilan eden, işlerini askıya alan ve benzeri bir durumda olmadığına, iflası ilan edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan veya benzer bir durumda bulunmadığına ve ihale tarihinden önceki 3 yıl içinde mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararı ile hüküm giymediğine dair yazılı taahhütname. ( Ek-5)

18-) Bu işin ilan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve bank kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli 350.000,00-TL tutarına veya muhammen bedelin 5 katına denk gelecek şekilde düzenlenmiş kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisine dair mali durum bildirimine yönelik banka referans mektubu.

19-) Ortak girişim beyannamesi: İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır (Ek-6 Formu ),

20-)Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (2,3,4,5,6,7,8,12,13,14,15,16,17,18) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.

21-) İsteklinin ve anlaşmalı alt yüklenicinin kesintisiz olarak en az 3 yıl otelcilik ve/veya turizmcilik ile ilgili iş kolunda faaliyet gösterdiğine dair belge (Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Meslek Odaları, Kamu Kurum ve kuruluşlarından alınacak belge.)
- İsteklinin tüzel kişiliklerden alacağı referans yazıları iş deneyimi olarak kabul edilmez.
- İsteklinin ortak girişim olması durumunda ortaklardan birisinin iş deneyimi sunması yeterli kabul edilecektir.
-Başvuru dosyası idareye verildikten sonra, son müracaat tarihinden önce dahi olsa; dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde isteklilerce yapılacak müracaatlar ve/veya birden fazla yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Bu işin ihalesine katılmak üzere, kendi adına asaleten ve/veya başkaları adına vekaleten sadece tek bir başvuruda bulunabilecektir. Aksi halde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
-Telgraf veya faksla yapılacak müracaatlar ve/veya postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
-Başvuru dosyasındaki belgeler asıl veya noter tasdikli olacak ve ilan tarihinden sonraki tarihi taşıyacaktır.
-İstekliler, istenilen belgelerin aslı yerine ihale saatinden önce, aslını idareye göstermek suretiyle yine idare tarafından “aslı idarece görülmüştür” veya bu anlama gelecek şekilde şerh düşülen suretlerini ihale dosyalarına/zarflarına ekleyebilirler.
-İşbu ilan metni, mevzuatı gereği ilanda bulunması gerekli zorunlu özet bilgileri içermekte olup; ihaleye katılımla ilgili hususlarda kira şartnamesi ve eklerinin görülmesi/incelenmesi ve katılım için satın alınması gerekmektedir.
-İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan olunur.


Geri Dön