19 / 04 / 2024

ekonomideki belirsizlik konut fiyatlarını nasıl etkiliyor

ekonomideki belirsizlik konut fiyatlarını nasıl etkiliyor

Küresel ekonomideki belirsizliklerin dolardaki yükselişi tetiklemesi üzerine inşaat temsilcilerinden yatırım mesajı geldi. İnşaatçılar, ev sahibi olmak isteyenlerin kur artışının maliyetlere yansımadan bir konuta yazılması önerisinde bulundu.

Eldeki birikim nasıl değerlendirilmeli? Arsa, borsa, altın, dolar, konut…

Ekonomideki belirsizlik devam ederken, vatandaşın kafası tasarrufunu nasıl değerlendireceği konusunda iyice karıştı.  Kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından kendi yatırım hikayesini paylaştı.

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

Ekonomideki hareketlilik konut satışlarına da yansıdı!

Ekonomideki hareketlilik ve kamu bankalarının düşük maliyetleri destekleri, konut sektörünün haziran ayı satışlarını da etkiledi.

Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019 yılının ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düştü. Peki Mart ayında konut kredisi faizlerini düşüren bankalar hangileri? İşte konut kredisi faizlerini düşüren bankalar ...

Konut kredisi faiz oranları Mart 2020!

Bankaların konut kredisi faizleri 2019’un ikinci yarısı itibariyle ekonomideki dengelenme ile hızla düştü. Geçtiğimiz hafta kredi faiz artışları durdu. Peki Mart’ın ikinci haftasında en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Berat Albayrak'tan konut alacaklara faiz indirimi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş'da ekonomideki değişimler ve bankaların konut kredisi faiz oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Değerli konut vergisindeki belirsizlik bu ay netleşecek!

Değerli konut vergisi hakkında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, değerli konut vergisiyle ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Zannediyorum bu ay bir çalışma noktasına bir yere gelinir" dedi...

Değerli Konut Vergisi’nin belirsizlik dünyasında açıklama beklentisi!

Değerli Konut Vergisi'nin bir yıl ertelenebileceği açıklandı. Bu açıklamanın hukuki bir izdüşümünün olmaması ve yaşamın yürürlükteki yasayla devam ediyor olması dolayısıyla TKGM tarafından kendisine tebligat yapılanlar bilinmezlik dünyasına sürüklendi...

En uygun konut kredisi hangi bankada?

Merkez Bankası’nın aldığı faiz indirimi kararı sonrası ekonomideki olumlu gelişmelerin etkisiyle konut kredisi faiz oranları düşüşe geçti. En uygun konut kredisi hangi bankada?

Konut satışları Eylül'de hareketlenecek! 

Faiz indirimi konut satışlarını canlandırdı. İndirimlerin satışlara Eylül sonrası yansıması bekleniyor. Perakende endekslerindeki artış ekonomideki canlanmanın işareti olarak yorumlanıyor...

Haziran'da konut satışları neden düştü?

Yüksek faiz, siyasi belirsizlik ve jepolitik riskler Haziran ayında konut satışlarını yüzde 48.5 düşürürken, yılın ilk altı ayında milyon konutun satışı gerçekleşti.

Konut piyasasının faiz sınavı!

Ekonomik büyümenin kritik göstergelerinden olan konut piyasası zor durumda. Yüksek faizler ve belirsizlik alımları konut piyasasının önünü tıkıyor.

İnşaat patronları da seçim sonrasını bekliyor!

Mart ayında toparlanma sinyali veren konut sektöründe Nisan ayında beklenen olmadı. Ekonomideki belirsizlik konut satışlarına yansıdı.

ekonomideki belirsizlik konut fiyatlarını nasıl etkiliyor Haberi

ekonomideki belirsizlik konut fiyatlarını nasıl etkiliyor

Dolar kurunda son dönemde yaşanan artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşlarından, ev almayı planlayan vatandaşlara fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeleri tavsiyesi geldi. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin tamamına yakını yerli üretim olduğu için döviz fiyatlarındaki artışın gayrimenkul üretim ve satışına etkisinin dolaylı olduğunu belirterek, “Dövizde son zamanlarda yaşanan artışın gayrimenkul üzerindeki dolaylı etkisi yüzde 4'ü geçmemektedir” dedi.


FİYAT ARTMADAN


Beklentilerin kasım sonrası sarktığını, bunun da zam dalgasının etkisini yitirmesine neden olduğuna işaret eden Durbakayım, "Bunun da yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine alım için önemli bir fırsat yarattığını düşünüyoruz.”


Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da kurdaki artışın fiyatlara henüz yansımadığını, ancak kısa vadede bir artışın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Uyan, şöyle devam etti:”Kurdaki...