25 / 04 / 2024

ekrem imamoğlu Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması

ekrem imamoğlu Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması

Bölge İdare Mahkemesi, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine yaptığı itirazı reddetti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili olarak, "Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" dedi.

Ekrem İmamoğlu: HIZRAY, İstanbul'a hayırlı olsun! HIZRAY hangi duraklardan geçecek? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u kuzeyden birbirine bağlayacak HIZRAY için hazırlıkların tamamlandığını, onay beklendiğini açıkladı. Peki HIZRAY hangi duraklardan geçecek?

Ekrem İmamoğlu az önce açıkladı! İBB'nin Ramazan pidesi fiyatı resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu sene 340 gramlık Ramazan pidesinin 10 TL'den satılacağını açıkladı.

İBB'den emeklilere 10 bin TL pazar desteği! Ekrem İmamoğlu kent yoksulluğuna karşı 10 projeyi açıkladı!

İstanbul'da yaşanan kent yoksulluğu ile mücadele için hazırladıkları sosyal destek projelerini açıklayan Ekrem İmamoğlu, tek maaşla geçinen emeklilere hane başına yıllık 10 bin Türk Lirası destek verileceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu resmen açıkladı: Evlilik desteği 15 bin TL oldu! Başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni evlenecek çiftlere müjdeli haberi verdi. 7 bin TL olan evlilik desteği 15 bin TL'ye yükseltildi. Peki evlilik desteğinde başvuru şartları neler? 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! 

Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal kararı! Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika açıklaması! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin Kanal İstanbul'un imar planlarına ilişkin iptal kararı verdiğini duyurdu. İşte ayrıntılar... 2011 yılından beri gündemde yer

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önce iftira atıp sonra canlı yayına bağlanmasını istemediği TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul için çözüm önerilerini açıkladı. İşte o öneriler...

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçmeye davet ediyorum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve konunun İstanbul'u korumak olduğunu dile getirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...  

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

ekrem imamoğlu Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması Haberi

ekrem imamoğlu Haydarpaşa ve Sirkeci açıklaması

Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalelerine yapmış olduğu itirazı reddetti. Kararı Danıştay'a götüreceklerini dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesinin bazı bölümlerinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihaleye Medya A.Ş, Kültür A.Ş, İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri (İSBAK) A.Ş ve Metro A.Ş şirketleriyle katılmış, fakat İBB ihale dışı kalmıştı.

Daha sonra yapılan ihalede Hezarfen Danışmanlık şirketi ihalede aylık 300 bin lira teklif sunarken, İBB aylık 100 bin lira teklif sunmuştu.

​Mahkemenin iptal kararını Twitter hesabından açıklayan İBB Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi,...