16 / 04 / 2024

eksper raporuna nasıl itiraz edebilirm

eksper raporuna nasıl itiraz edebilirm

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Statik proje nasıl yapılır?

Mimari projeye ve zemin ve temel etüdü raporuna uygun olarak yapılan statik proje nedir? Statik proje nasıl yapılır?

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istiyorsanız banka başvurudan hemen sonra evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Ekspertiz raporu sonucunda eve değer biçiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, eksper raporu yanlış ise ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Ekspertiz raporu nasıl yazılır?

Konut satın alınırken kredi kullanılmak isteniyorsa bir bankaya başvuruyor. Bankada konutun değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiriyor ve ekspertiz raporuna göre kredi tutarı belirleniyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl yazılır?

Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Konut kredisinde konut ekspertizi zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Eksperler eve değer biçiyor hazırladıkları ekspertiz raporunu bankaya sunuyor. Eksper raporu yanlış düzenlemişse ne yapılabilir? Yanlış hazırlanan ekspertiz raporu nasıl düzeltilir?

Bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

İçinde yaşamınızı sürdürdüğünüz bir bina için çürük raporu alındığını ve yıkılmasının istendiğini farz edelim. Bu duruma itiraz etme hakkınız saklı. Peki, bina çürük raporuna nasıl itiraz edilir?

Eksper nasıl olunur?

Bilindiği üzere, konut kredilerine başvuruda bulunanların gayrimenkulünün değerinin belirlenmesi için eksperler inceleme yapıyor. Bu incelemeyi kimler yapar? Eksper nasıl olunur? İşte sorularınızın yanıtı ve ayrıntıları...

İpotek nasıl kaldırılır?

Kredi kullanarak satın aldığınız konut üzerindeki ipoteği, kredi borçlarınız biter bitmez kaldırmanız şart. Peki ipotek nasıl kaldırılır? İşte yanıtı...

Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir?

Bir arsanız var ve satmak istediğinizi farz edelim. Ne kadara satmanız gerektiğini bilmiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Bir arsanın fiyatı nasıl belirlenir, detayları...

Kredi borcu olan konut nasıl alınır?

Kredi borcu bulunan bir ev almak istiyorsunuz ama kredi borcu olan konut nasıl alınır bilmiyorsanız, haberimizi inceleyebilirsiniz...

Emlak beyan değeri nasıl hesaplanır?

Emlak beyannamelerinde belirtilen değer, emlak beyan değeri olarak nitelendiriliyor. Peki emlak beyan değeri nasıl hesaplanır, detayları...

Emsal kira bedeli nasıl hesaplanır?

Kira ücreti almadan tanıdığınızın kullanımına bıraktığınız konutunuza uygulanacak emsal kira bedelinin nasıl hesaplanacağını mı bilmiyorsunuz? Gelin emsal kira bedeli nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtını örnekler eşliğinde görelim...

eksper raporuna nasıl itiraz edebilirm Haberi

eksper raporuna nasıl itiraz edebilirm

Konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Banka tarafından kullandırılacak konut kredisi tutarının belirlenebilmesi için konutun değeri uzman eksperler tarafından belirleniyor ve konutun değerinin yer aldığı ekspertiz raporu bankaya sunuluyor. Tüketici, raporda yazan değerin yüzde  75'ine kadar konut kredisi kullanabiliyor. 


Banka tarafından gönderilen eksperler konutu incelemeye alıyor. Yapılan incelemeler sonucunda bankaya bir ekspertiz raporu sunuluyor. Hazırlanan bu raporda gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi bilgilere yer veriliyor.


Eksperler, hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor. Eksper raporu sonucunda evin değeri düşedebiliyor yükseledebiliyor. Peki, konut kredisi ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?


Banka, ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret...