16 / 04 / 2024

ekspertiz raporu geçerliliği

ekspertiz raporu geçerliliği

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

TOKİ'nin Birecik ve Eyyübiye'de hayata geçirdiği deprem konutları yükseliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) deprem bölgesinde hayata geçirdiği konutlar yükseliyor.

Kahramanmaraş'ta esnaf için inşa edilen geçici iş yerlerinin yüzde 92'si teslim edildi!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde iş yerleri yıkılan ya da ağır hasar gören esnaflar için toplamda 64 noktada planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinden 3 bin 573'ü hak sahiplerine verildi.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Aile konutu nedir? Aile konutu özellikleri nelerdir?

Aile konutu olarak adlandırılan ve hukuki açıdan geçerliliği olan yaşam alanı, aile ve evli çiftlerin hak sahibi olduğu alanlardır. Hukuki kararlarla belirlenen aile konutunun özellikleri, diğer taşınmaz alanlardan farklı kılar. Peki aile konutu nedir, diğer taşınmazlardan farkı nedir?

İBB'den fahiş kira fiyatlarının önüne geçmek için dikkat çeken öneri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti. Gökce, son dönemlerde fahiş kiraların önüne geçmek için kademeli emlak vergisi uygulaması önerisi yaptı. İşte tüm detaylar...

Hatay'da 2 bin 509 depremzede esnaf geçici iş yerlerine kavuştu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 2 bin 509 esnafa devlet desteğiyle inşa edilen geçici iş yerleri teslim edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

Bakan açıkladı; 26 bin 982 geçici işçi kadroya alınıyor!

Türkiye'de 26 bin 982 geçici işçinin kadroya geçiş işlemleri başladı. Bu, Türkiye'deki geçici işçilerin istihdam koşullarında önemli bir değişiklik olabilir. İşte detaylar...

Binlerce geçici işçi için beklenen açıklamalar peş peşe geldi! İşte son durum!

Geçici işçiye kadro düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken heyecanla beklenen düzenlemenin yürürlüğe girmesinden sonra geçici işçilere kadrolu işçi statüsünde çalışacak ve sosyal haklarında iyileştirmeler sağlanacak. Konuya ilişkin yetkili isimden beklenen açıklama geldi.

Geçici işçilere müjde! Bakan Bilgin sonunda beklenen açıklamayı peş peşe yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de geçtiğimiz günlerde geçici işçiler dosyasının hafta içinde TBMM gündemine alınacağını ve probleminin çözüleceğini söylemişti. Bakan Bilgin "Meclis'in kararıyla geçici işçiler sorunu da kapanıyor" dedi.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

İnanılır gibi değil! Araç muayenesinden geçmek için yeni taktik ‘pes’ dedirtti!

Artan enflasyon ve döviz kurlarına bağlı olarak sürekli yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parçadaki fahiş artışlar da vatandaşı her geçen gün yeni taktikler bulmaya itiyor. İşte bunun son örneği. Aracını muayeneden geçirmek için arızalı parçayı satın alamayan vatandaş bakın ne yapıyor?..

ekspertiz raporu geçerliliği Haberi

ekspertiz raporu geçerliliği

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut kredisi kullanarak ev satın almak isteniliyorsa öncelikle bankanın ekspertiz gönderip evi incelemesi gerekiyor.Bu işlem uzamn kişiler tarafından yapılıyor.


Ekspertiz raporu hazırlanırken bazı hususlar göz önünde bulunduruluyor. Söz konusu hususlar gayrimenkulün açık adresi,gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu ,gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri ,fiziki durumu,altyapısıdır.


Ekspertiz raporu almak için bazı evraklar gerekiyor:Bunlar:

-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Pasaport veya sürücü belgesi de olabilir),

-Gelir belgesi,

-Serbest meslek olarak çalışanlar vergi levhası,

-İkmetgah belgesi ya da kişinin adına düzenlenmiş, elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası da olabiliyor.


Konut ekspertiz raporu geçerlilik süresi ise kanunlarca bir hükme bağlanmamış olmasına rağmen genellikle altı ay ile bir yıl arasında güncelliğini yitiriyor.


Ekspertiz yapılırken dünyada en fazla kabul görmüş birkaç standarttan biri kullanılıyor. En yaygın olanı ve Türkiye’de Sermaye Piyasası Kurulu'nun da...