19 / 04 / 2024

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Yatay mimariyi estetik anlayışıyla şekillendireceğiz!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, "Kent hayatının her alanına olumlu etki yapacak çalışmalar, medeniyet tasavvurumuzun estetik mimarisinden alacağımız referanslarla yatay mimari anlayışımızı şekillendireceğiz" dedi.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları devam ediyor! 

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün talebi doğrultusunda Belediye bünyesinde kurulan "Mimari Estetik Komisyonu" ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitini yaparak aciliyet durumuna göre programa alınmasına karar verdi.

Atakule GYO davası süre aşımı nedeniyle bozuldu!

Atakule GYO'nun da davalı Ankara Valiliği yanında müdahil olarak yer aldığı davanın temyiz incelemesi sonucunda, Ankara Valiliği Mimari Estetik Komisyonu'nun kararının iptaline ilişkin kararının süre aşımı nedeniyle bozulmasına karar verildi.

Mimari estetik komisyonları yönetmeliği!

Şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan komisyon mimari estetik komisyonu oluyor. Peki, komisyon nasıl kurulur ve görevleri nelerdir? İşte mimari estetik komisyonları yönetmeliği..

Mimari estetik komisyonu nasıl kurulur?

şehrin yöresel mimarisine ilişkin tespitleri yapan mimari estetik komisyonu nasıl kurulur? Komisyon nasıl karar alır? İşte Yeni İmar Yönetmeliği hükümleri..

Gerze'de Mimar Estetik Komisyonu kuruldu!

Gerze Belediyesi bünyesinde özel proje alanı içerisinde yapılacak olan Tip Projelerin geliştirilmesi, değiştirilmesi ve yeni projeler üretilebilmesi için mimari estetik komisyonu kuruldu.

Seydişehir'de Mimari ve Estetik Kurul oluşturuldu!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, ilçenin geleceğini kurtarma adına "Mimari ve Estetik Kurul" oluşturdu.

İnegöl'de Mimari Estetik Komisyonu çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan, Mimari Estetik Komisyonu, çalışmalarına başladı.

Veysi Kaynak: Adliyemizi Elbistan'a özgü mimari ile yapacağız!

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Elbistan Adliye Sarayı’nın ihale aşamasına geldiğini belirterek, Elbistan’ın tarihi ve kültürel yapısına uygun bir mimari proje için düzenleme yaptıklarını, ihalenin ise Nisan ayı içinde yapılacağını düşündüğünü söyle

Yılmazlar Mimari Çözümler İnşaat Proje Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmazlar Mimari Çözümler İnşaat Proje Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Burak Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 26 Şubat 2014 tarihinde kuruldu.

MEB yeni okulların mimari standartlarını belirleyen yapı klavuzu hazırladı!

MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı.

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu Haberi

Elbistan Mimari Estetik Komisyonu

İlçenin güzel, hoş ve daha estetik görünmesine katkı sağlaması ve şehrin öz dokularının korunması amacıyla Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ilçede estetik sıkıntı oluşturan yerlerin tespitinin yapılarak programa alınmasına karar verdi. Elbistan Belediyesi'nin web sitesinde yer alan habere göre; komisyon toplantısı sonrası Belediye tarafından yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı: 
"Mücavir alan sınırları içerisindeki alanlarda kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılması için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu amaçla şahsi müracaatları inceleyerek, dış cepheler ile alakalı olarak da komisyon çalışmalarımızı başlattık."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ile birlikte Cumhurbaşkanlığının 100 günlük icraat programında “ yeşil ve yaşanabilir şehirler” hedefi kapsamında çalışmalara başlandığını vurgulayan Başkan Gürbüz; “ Bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu güzargahları ile birlikte...