24 / 04 / 2024

elektrik borcu devlet desteği

elektrik borcu devlet desteği

Dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi birkaç aya netleşecek.

Kiracılar dikkat! 4 milyon haneye elektrik desteği verilecek peki kimler yararlanabilir? 

İhtiyaç sahibi olan 4 milyon 53 bin hanenin elektrik faturası devlet tarafından ödeneceği kaydedildi. Buna göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 4 kişilik bir aile için aylık 216.82 Türk Lirası, 5 kişilik ve üzeri haneler için ise 260.19 Türk Lirası destek.

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

2022'de elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'si devlet tarafından karşılandı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar yaptığı açıklamada geçen sene vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar TL'lik kısmının devlet tarafından karşılandığını dile getirdi.

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...

Devlet, 135 TL'den fazla fatura ödeyenlere 215 TL indirim yapacak!

Türkiye'de devlet, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli destek ödemeleri sağlamaktadır. Bu destekler arasında elektrik tüketim desteği de yer almaktadır. Son açıklamaya göre, ailelerin elektrik faturalarına yapılan ödemelerde 215 TL indirim uygulanacaktır. İşte bu fatura destek ödemel

5 bin TL ve üzeri borcu olan milyonlar dikkat! O süre uzatıldı!

Borcu olan vatandaşlara duyuruldu. Devlet tarafından yeni yapılandırma kararları açıklandı. İşte detaylar!

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Vergi affı 2023 başvuru nasıl yapılır? 2023 vergi affı başvuru ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma; belli zaman dilimlerinde, kişinin ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içinde taksitler ile ödenme işlemidir. İşte bu konuya dair detaylar!

E-Devlet üzerinden elektrik faturası başvurusu yaparak destek alabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturalarında destek sağlamak için yeni bir programa başladı! Vatandaşlar artık e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak fatura desteği alabilecekler.

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

Artan elektrik faturaları, birçok aboneyi ekonomik açıdan zor durumda bırakıyor. Devlet, bu soruna çözüm bulmak amacıyla faturalarını ödemekte zorlananlara yardımcı olmak için bir destek paketi hazırladı. 

Elektrik faturanız aylık 135 TL’den fazla geliyorsa hemen PTT'ye koşun! 

Devlet, destek ödemelerine son sürat devam ediyor. Gereksinim sahibi ailelere aylık 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen dar gelirli ailelere destek yapılacak. İşte detaylar.

Yardıma muhtaç vatandaşlara müjde! Devlet  2.700 TL doğal gaz ve elektrik desteği verecek!

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarıyla mücadele eden vatandaşlar için sevindirici bir haber var. Belirli şartları yerine getiren herkes, 2.750 TL tutarında destek ödemesi alabilir. Başvuru koşulları ve ayrıntıları öğrenmek için lütfen tıklayınız.

elektrik borcu devlet desteği Haberi

elektrik borcu devlet desteği

Dar gelirli vatandaşın elektrik faturasının bir bölümü devlet tarafından karşılanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ‘sosyal tarife’ projesi birkaç aya netleşecek.

Sosyal yardımların kapsamı ve miktarının artırılması kapsamında dar gelirlinin elektrik faturasının bir bölümünün kamu tarafından karşılanması çalışması netlik kazanıyor. Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre mağduriyet seviyesinin tanımlanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gelecek cevap bekleniyor. Yine ‘sosyal tarife’ çalışmasının işlemesi için Bakanlığın fon miktarını belirlemesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Enerji yönetiminden üst düzey yetkili “Yapılacak yardımın için Fon ayrılacak. Son yapılan toplantılara katılımda sorun yaşandı. Biz bu konuda Bakanlıktan gelecek cevabı bekliyoruz. Eğer kısa sürede cevap gelirse sosyal tarifeyi önümüzdeki birkaç ay içinde uygulamaya geçirebiliriz” dedi. 


Dağıtım şirketlerinin gündeme getirdiği...