19 / 04 / 2024

elektrikli otobüs modelleri

elektrikli otobüs modelleri

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra, İzmir’de belediyenin yolcu otobüsü olarak deneme seferlerine başladı. Otobüs Otokar firması tarafından denenmesi amacıyla yaklaşık bir ay süreyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi...

Otokar'a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar'ın elektrikli mikrobüsleri İtalya yollarında görücüye çıkacak. Firma, 6 farklı şehirde toplu taşımacılıkta kullanılmak için 29 adetlik elektrikli e-Centro mikrobüs siparişi aldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs garajı İzmir'de kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında yeni garaj oluşturuyor.

Temsa yüzde yüz yerli otobüs üretmeyi planlıyor!

Sabancı Holding'in otomotiv şirketi Temsa; yerli otobüs üretmeyi planlıyor.Otobüs ve minibüs segmentinde Türkiye'nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Temsa, elektrikli otobüsü MD9 electriCITY'i dün Adana fabrikada tanıttı.

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediye tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Darıcı Mahallesi, G26A19A3C Pafta 1416 Ada, 1 Parsel numarasına kayıtlı inşaatı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali kiraya verilecektir.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı. 2015 yılında da otobüs alımlarının devam edeceği bildirildi.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi!

Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi. Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Samsun otobüs terminali kira bedeli değiştirildi.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Kuşadası'na deniz otobüsü müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası-Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi.

elektrikli otobüs modelleri Haberi

elektrikli otobüs modelleri


Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra, İzmir’de belediyenin yolcu otobüsü olarak deneme seferlerine başladı. Otokar firması tarafından denenmesi amacıyla yaklaşık bir ay süreyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen yüzde 100 elektrikli otobüs, şehrin çeşitli ilçelerinde yolculu taşımacılık yapacak.


Otobüsün performansı hakkında bilgi veren ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, elektrikli araçların yakıt maliyetinin mazotlulara göre beşte bir oranında düşük olduğunu söyledi. Çevreye duyarlı teknolojik ürünleri takip etmenin herkesin görevi olduğunu ifade eden Eker, bir otobüsün fiyatının yaklaşık 300 bin euro civarında, şarj süresinin 6 ile 8 saat arasında, pil maliyetininse çok yüksek olduğu bilgisini verdi. Eker, “İzmir’in şu an trafiğe çıkan bin 500 aracının elektrikli olduğunu düşünün, bunları nerede, nasıl dolduracağız? Umuyorum rakamlar konusunda indirim söz konusu olur, pil konusunda...