18 / 04 / 2024

Elektronik biletlere düzenleme

Elektronik biletlere düzenleme

Elektronik biletlere düzenleme hazırlığı başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yetki belgesi olmadan elektronik bilet satışı yapan acentelerle ilgili düzenlemeye gidiyor.

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

Verasan Yapı Tekstil Elektronik Makina Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Verasan Yapı Tekstil Elektronik Makina Dış Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Fatih Mehmet Tırımoğlu tarafından 300 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Fatih, Hocapaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Mersin'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Mersin Mut'ta Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Laal Paşa Camisi çevresinde düzenleme çalışmaları başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan projenin Mersin Valiliği tarafından kabul edilmesinin ardından çalışmalar başladı.

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaat ihalesi bugün!

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi ihalesi 2. oturumu 10 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

İznik Sahili Düzenleme projesi onaylandı!

İznik Sahili Düzenleme Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından proje ihalesi tamamlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylanan projenin önümüzdeki aylarda yapım ihalesinin de gerçekleştirileceği bildirildi.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

Denizli'de kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde başlattığı kavşak düzenleme ve yenileme çalışmaları Albayrak Meydanı ile Vatan Caddesi ve Şehit Er Salih Bitiktaş Caddesi kesişimindeki kavşakta sürüyor.

Manisa Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Balıkesir Ören sahiline yeni düzenleme projesi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Belediye tarafından Ören sahiline yeni düzenleme yapılması için proje hazırlanıyor. Ören Plajı için yapılması planlanan seyir terası, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayına sunuldu.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin'de yol düzenleme çalışmaları hızlandı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yol düzenleme çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızıltepe ilçesinde 25 bin metre karelik alan parke taşı ile döşenirken 26 bin metre karelik cilanın çalışmasına da başlandı.

İnegöl Akhisar'da meydan düzenleme çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi, Akhisar Mahallesi'nde Çeşmeli Meydan alanında düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmanın belediyeye maliyetinin 55 bin TL olduğunu söyledi.

Elektronik biletlere düzenleme Haberi

Elektronik biletlere düzenleme

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü yetki belgesi olmadan elektronik bilet satışı yapan acentelerle ilgili düzenlemeye gidiyor.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, "internet üzerinden otobüs bileti satışları"na yönelik bakanlığa gelen şikayetler üzerine yapılan kontrollerde bazı firmaların yolcu taşımacılığı alanında acentelik yetki belgesi olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi.


Bu firmaların elektronik ortamda tahsilat yaparak on-line otobüs bileti düzenlediği, bilet satışına esas olmak üzere elektronik cihazlardan verilen çıktı karşılığında bilet ücreti tahsilatı yaptığı, yetkisiz/korsan faaliyetlerde bulunan firmalara yine elektronik ortamda aracılık hizmeti sağladığı belirlendi. Bundan dolayı bilet alan bazı vatandaşın mağduriyet yaşaması ve yasalara uygun hareket ederek acentelik yetki belgesi alan esnafın haksız rekabete maruz kalması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçti.


Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yaşanan mağduriyetlerin ve...