19 / 04 / 2024

Elmadağ dönüşüm şart

Elmadağ dönüşüm şart

Kentsel dönüşümü başlatan Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin: "Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallalerindeki yapılaşmalar, çok eski olması sebebiyle olası afetlerde can ve mal kaybına yol açabilir'' dedi...

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

Kocaeli yerinde dönüşüm için uygun değil: Alan bazlı dönüşüm şart!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, Kocaeli'deki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu ve Kocaeli'de dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini açıkladı. 

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Kentsel dönüşüm, depolama hizmetlerine olan ilgiyi artırdı!

Son dönemlerde yeniden hızlanan kentsel dönüşüm projeleri depolama hizmetlerine olan ilgiyi de artırdı.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Ankara Elmadağ'daki kentsel dönüşüm projelerinin akıbeti mecliste!

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerinde planlanan kentsel dönüşüm projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını dile getirdi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Depreme karşı önlem için kentsel dönüşüm şart!

Dünya Konut Günü kapsamında konuşma yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Türkiye’deki riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin, deprem gerçeği açısından önemli bir nokta olduğunu belirtti...

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü ve Türkiye'de 20 yılda büyük adımlar atıldı ancak halen dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Üstelik 1.5 milyonu acil çözüme kavuşturulmalı. Dönüşümü hızlandıracak ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ Eylül ayında açıklanacak...

Rize'de kentsel dönüşüm şart!

Rize'de, 173 bin metrekarelik dolgu alanında korozyon sebebi ile riskli duruma gelen 8 bin dolayında yapıda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Rize Valisi Kemal Çeber, "Rize'de bir kentsel dönüşüm kaçınılmaz." dedi.

Elmadağ dönüşüm şart Haberi

Elmadağ dönüşüm şart

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, ilçede gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi. Başkan Gazi Şahin "İlçemiz Yenice, Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerindeki yapılaşmalar, çok eski olması sebebiyle olası afetlerde can ve mal kaybına yol açması durumu söz konusu" dedi. 


BELEDİYE YETKİLİ 


Şahin, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerimiz sonucu bu alanlar için Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazete yayınlanması sonucunda Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanması ve için Belediyemize yetki verildi" diye konuştu. 

Dünyada artık kentlerin yarıştığını ifade eden Başkan Gazi Şahin, bu yarışta geride kalmamak için Kentimizi en üst seviyelere çıkartmalıyız" ifadesini kullandı.


"İLK ETAPTA BOŞ ALANLARDA" 


Başkan Şahin, kentsel dönüşümün, kentsel bozulmanın yaşandığı alanların ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşulların kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan strateji...